Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Μητέρα έβαλε μπροστά το σώμα της για να σώσει το μωρό της - «Δεν υπάρχουν λόγια» Μια μητέρα θυσιάστηκε για να σώσει το 9 μηνών παιδί της κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ.




ΑΡ & Israel/X

 

 


Η 33χρονη Ισραηλινή Inbar Segev-Vigder ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ, όταν δύο τρομοκράτες άνοιξαν πυρ.

Η Segev πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ προστάτευε το μωρό της με το σώμα της.


«Του έσωσε τη ζωή. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σπαραγμός», ανέφεραν οι αρχές, περιγράφοντας τη συγκλονιστική στιγμή.









Μάρτυρες δήλωσαν πως άκουσαν το μωρό να ουρλιάζει μετά τους πυροβολισμούς, ενώ το έβγαλαν από το καρότσι.

Η Segev ζούσε στο Τελ Αβίβ και διατηρούσε στούντιο γυμναστικής, ενώ ο σύζυγός της, Yaari Vigdar, στρατιώτης ο οποίος αυτή τη στιγμή πολεμά στη Γάζα και στο βορρά.







Η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας 26χρονος Έλληνας, ο Ίωνας Καρούσης, κάτοικος Ιερουσαλήμ.


Σύμφωνα με την Jerusalem Post, oι Ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα ονόματα 5 θυμάτων, μεταξύ των οποίων και 33χρονη μητέρα.

Τα θύματα που έχουν κατονομαστεί μέχρι στιγμής είναι ο 42χρονος Ilya Nozadze, η 24χρονη Revital Bronstein, η 33χρονη Inbar Segev Vigdar, η 40χρονη Nadia Sokolenko και η 30χρονη Shahar Goldman.






Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα Ισραηλινά ΜΜΕ, επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση σε σταθμό του τραμ στη Γιάφα. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Ichilov με τουλάχιστον δύο σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και τους υπόλοιπους μέτρια έως σοβαρά τραυματισμένους. Δώδεκα τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Wolfson- πέντε ήταν σε σοβαρή κατάσταση.


Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου