Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο τα μέτωπα με διάσπαρτες εστίες - Κλειστή η Πατρών - Αθηνών (βίντεο) Κόπασαν οι άνεμοι στην περιοχή, νύχτα - εφιάλτης για τους κατοίκους της περιοχής. Δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς που καίει για τρίτη μέρα στην Κορινθία.





Forecast Weather Greece

 
 


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φονική φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση πάνω από την Εθνική Οδό, στη Λυγιά καθώς και προς το δυτικό κομμάτι, στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.













Για το λόγο αυτό από χθες το βράδυ έκλεισε η Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Χθες το βράδυ, η φωτιά από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, αυτή την ώρα καίνε πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ έφτασε μέχρι και τα Τρίκαλα Κορινθίας, με τους κατοίκους να παιρνούν ένα εφιαλτικό βράδυ.


Το θετικό είναι πως στις 6 το πρωί δεν φυσούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το group στο Facebook «Forecast Weather Greece» είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικράτησε τη νύχτα.







Απίστευτη εικόνα από το Άνω Λουτρό














Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις και να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.


Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί. Ειδικότερα, δύο σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο.

Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου