Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024

Καθυστέρηση των διαγωνισμών για τη διοίκηση της ΕΡΤ...

 




Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για τη διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς το ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση πρέπει να λύσουν το θέμα της προσωρινής ηγεσίας της εταιρείας...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο στάδιο (προφορική εξέταση) του διαγωνισμού για τη θέση CEO θα γίνει από το ΑΣΕΠ τον Νοέμβριο και θα ακολουθήσει η συνέντευξη με τον συναρμόδιο υπουργό Παύλο Μαρινάκη. 

Η θητεία της προσωρινής διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Κασκανιώτη λήγει στις 15/12/2024. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσει η προκήρυξη της θέσης του προέδρου, καθώς μετά τις 16/9/2024, οπότε και ολοκληρώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Ζούλα, η θέση έχει καλυφθεί προσωρινά (έως και τις 17/9/2025) από τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τον «νόμο Κεραμέως», η προκήρυξη της θέσης είναι υποχρεωτική. Σημειωτέον ότι το ίδιο καθεστώς ισχύει από το 1996, με τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση Σημίτη, χωρίς να σημειώνονται τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τώρα, κατά την επιλογή των μάνατζερ, με τον νέο νόμο. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας του νέου νομικού πλαισίου έχουν επισημανθεί εδώ και καιρό στον πρωθυπουργό.

Κόντρα στο γραφειοκρατικό χάος του Δημοσίου και στην αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει αποφάσεις, η ΕΡΤ έχει δείξει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα τα τελευταία πέντε έτη. Η ΕΡΤ έχει πρόγραμμα στον αέρα, σε αντίθεση με την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κόντρα των ομάδων Τσίπρα – Τσακαλώτου στην εταιρεία την είχε αφήσει χωρίς να έχει κάτι νέο να προβάλει...

Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου