Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2024

Εκπρόσωπος της Χαμάς: Η τύχη των ομήρων συνδέεται με τις ενέργειες της κυβέρνησής τους Ο Αμπού Ομπέιντα είπε για το θέμα των ομήρων που βρίσκονται ακόμη στη Γάζα ότι θα ήταν «παράλογο» για τη Χαμάς να τους σκοτώσει.





 

 


Στην επέτειο ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, γνωστός ως Αμπού Ομπέιντα, εκφώνησε μια ομιλία στην οποία εξυμνεί την επίθεση που έγινε πριν από ένα χρόνο.
Παράλληλα, ζήτησε επιπλέον «στρατιωτική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη» καθώς και εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης κατά του Ισραήλ.

Ο Αμπού Ομπέιντα αναφέρθηκε επίσης το θέμα των ομήρων που βρίσκονται ακόμη στη Γάζα και λέει ότι θα ήταν «παράλογο» για τη Χαμάς να τους σκοτώσει, αλλά ότι δεκάδες από αυτούς μπορεί να κρατηθούν σε αιχμαλωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ.


«Η τύχη των ομήρων συνδέεται με τις ενέργειες της κυβέρνησής τους», υποστήριξε ο Αμπού Ομπέιντα. «Όσο περισσότερο διαρκεί [η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα], τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τους ομήρους».
Ο Αμπού Ομπέιντα υπερηφανεύεται ότι η 7η Οκτωβρίου ήταν «η πιο επαγγελματική και επιτυχημένη επιχείρηση κομάντος στη σύγχρονη εποχή» και προσθέτει ότι επέφερε μια «ταπεινωτική ήττα» στις IDF. Κάνει τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι ήταν ένα «προληπτικό χτύπημα» για να αποτραπεί μια μεγάλη επιχείρηση που σχεδίαζε το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.





Το μήνυμα για την εξόντωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Ο εκπρόσωπος προσθέτει ότι η 7η Οκτωβρίου ήρθε ως απάντηση στις υποτιθέμενες ισραηλινές παραβιάσεις στο τζαμί Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, στην επέκταση των οικισμών, στις καταχρήσεις κατά των Παλαιστινίων κρατουμένων ασφαλείας και στον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.











Αναφερόμενος στη Χεζμπολάχ υπογράμμισε: «Είμαστε σίγουροι για τη σταθερότητα και το θάρρος σας να προκαλέσετε βαριές απώλειες στις δυνάμεις του σιωνιστικού εχθρού, όπως υποσχέθηκε ο μάρτυρας Χασάν Νασράλα».

Ο Αμπού Ομπέιντα έβαλλε κατά των ΗΠΑ για την υποστήριξη του Ισραήλ και υποστηρίζει ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, από τη Χαμάς και άλλες παρατάξεις, «επιμένουν στη σταθερότητα και τον ηρωικό αγώνα τους σε κάθε σπιθαμή της Λωρίδας». Οι πολεμικές δυνατότητες της οργάνωσης έχουν μειωθεί σημαντικά στη Λωρίδα της Γάζας.


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δολοφονίες ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ο Αμπού Ομπέιντα λέει ότι «η πολιτική των δολοφονιών των ηγετών μας είναι ένα καλό αποτέλεσμα, ένα σημάδι νίκης για εμάς και μια πηγή λύπης και απογοήτευσης για τους επιτιθέμενους».

«Έναν ηγέτη διαδέχονται 10 και έναν μαχητή χίλιοι», προσθέτει. «Αυτή η γη παράγει μαχητές της αντίστασης όπως παράγει ελιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου