Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024

Θα κάνει περισσότερο κρύο: Πόσο πέφτει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο Ψυχρό το πρωινό της Παρασκευής. Περισσότερο κρύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο.






 


Η αλλαγή της θερμοκρασίας γίνεται αισθητή νωρίς το πρωί, με τον βοριά να δυσκολεύει τη ζωή μας. Στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου και μέχρι το απόγευμα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερο κρύο όμως θα κάνει το Σαββατοκύριακο.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας:




Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα, Παρασκευή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. 

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα κεντρικά τους 20 με 22 και τοπικά τους 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο (19/10) υπάρχει κάποια πιθανότητα για παροδική βροχή σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι «στεγνός».

Την Κυριακή (20/10) υπάρχει κάποια πιθανότητα για να ψιχαλίσει και να βρέξει στο Ιόνιο, αλλά «πολύ σύντομα», ενώ τη Δευτέρα (21/10) και την Τρίτη (22/10) θα υπάρχουν μόνο λίγα σύννεφα και καθόλου βροχές.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, το Σάββατο αναμένεται να πέσει αρκετά και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρες να εμφανιστεί και μηδέν. Την Κυριακή θα υπάρχει πάνω κάτω η ίδια εικόνα, δηλαδή θα υφίσταται μια μικρή αίσθηση του κρύου, αλλά όσο θα προχωρά η ημέρα τόσο θα ζεσταίνει. Ούτε τη Δευτέρα θα αλλάξει πολύ το σκηνικό, ελέω των βοριάδων, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει μια μικρή άνοδος στον υδράργυρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου