Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2024

Οι πόλεις με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Ευρώπη - Η θέση της Αθήνας Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιες πόλεις στην Ευρώπη έχουν τα πιο ακριβά ενοίκια.



Eurokinissi

 

 


Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το Λονδίνο είναι η ακριβότερη πόλη για ενοικίαση στην Ευρώπη, με μέσο ενοίκιο 3.220 ευρώ, ενώ η Βουδαπέστη και το Τορίνο βρίσκονται ανάμεσα στους πιο προσιτούς προορισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Euronews και του Rightmove, το μέσο ενοίκιο στο Λονδίνο έχει εκτοξευθεί στα 3.220 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2.5% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν «babysitting» σε κατοικίδια προκειμένου να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Άμστερνταμ, όπου το μέσο ενοίκιο για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο κοστίζει 2.275 ευρώ. Μάλιστα το Άμστερνταμ δεν είναι η μοναδική Ολλανδική πόλη στη λίστα, καθώς σε αυτή υπάρχουν επίσης το Ρότερνταμ, η Χάγη και η Ουτρέχτη.

Το Rightmove υπολόγισε ότι το μέσο ενοίκιο για τις πιο επιθυμητές περιοχές στο εσωτερικό του Λονδίνου ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό των 3.175 λιρών (3.795 ευρώ), ενώ οι τιμές στο εξωτερικό Λονδίνο ήταν πιο μετριοπαθείς στις 2.341 λίρες (2.797 ευρώ).



Η γερμανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Statista εξέτασε το κόστος ενοικίασης σε 23 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους για να προσδιορίσει τα πιο ακριβά μέρη για ενοικίαση.

Αναλύθηκαν πόλεις όπως το Μιλάνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Λισαβόνα, το Ελσίνκι, η Αθήνα και η Ρώμη (αλλά όχι το Λονδίνο) για να προσδιοριστεί πόσο ακριβώς κοστίζει η ενοικίαση ενός επιπλωμένου διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου.


Μετά την ανάλυση των αριθμών, οι ερευνητές της Statista εντόπισαν το Άμστερνταμ ως τον ακριβότερο ταχυδρομικό κώδικα για να νοικιάσει κανείς ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου.

Με τα ενοίκια να ξεπερνούν τα 2.275 ευρώ το μήνα, η ολλανδική πόλη, αν και ακριβότερη από τους ηπειρωτικούς γείτονές της, ήταν σχεδόν 1.000 ευρώ το μήνα φθηνότερη από την ενοικίαση στο Λονδίνο.
Άμστερνταμ, Ρώμη και Παρίσι μεταξύ των ακριβότερων πόλεων για ενοικίαση στην Ευρώπη

Μετά το Άμστερνταμ, η Ρώμη και το Παρίσι ήταν τα πιο ακριβά μέρη για ενοικίαση μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι ενοικιαστές θα πρέπει να δώσουν 2.000 ευρώ το μήνα για να ζήσουν στην Αιώνια Πόλη, ενώ όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα της "Emily in Paris" θα πρέπει να βρουν 1.862 ευρώ για να συναναστραφούν με τις παριζιάνες fashionistas.

Οι ολλανδικές πόλεις Ρότερνταμ, Ουτρέχτη και Χάγη βρέθηκαν στις 10 ακριβότερες τοποθεσίες για ενοικίαση. Το Ρότερνταμ, με χρεώσεις 1.795 ευρώ το μήνα, βρέθηκε στην τέταρτη θέση της λίστας, ακολουθούμενο από κοντά από τη Χάγη στην πέμπτη θέση με μηνιαία ενοίκια 1.790 ευρώ.


Η Ουτρέχτη ξεπεράστηκε στην έκτη θέση από το Μόναχο, με το κόστος ενοικίασης της γερμανικής πόλης ύψους 1.770 ευρώ να ξεπερνάει την ολλανδική ανταγωνίστριά της με 1.746 ευρώ το μήνα.

Οι ιστορικές ιταλικές πόλεις Μπολόνια και Φλωρεντία βρέθηκαν στην κορυφή του καταλόγου, στην 11η και 12η θέση, με τα ενοίκια να ανέρχονται σε 1.600 ευρώ το μήνα, όσο και η Πράγα.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Μαδρίτη και Βερολίνο, ήταν σημαντικά φθηνότερες από το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, με τα ενοίκια στην ισπανική πόλη να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 1.494 ευρώ και 1.500 ευρώ στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.
Τα ενοίκια σε Αθήνα, Βουδαπέστη και Τορίνο
Η Βουδαπέστη, η Αθήνα και το Τορίνο ήταν τα πιο οικονομικά μέρη για ενοικίαση μεταξύ των 23 πόλεων που συμμετείχαν στην έρευνα. Η Βουδαπέστη κατέκτησε τον τίτλο για τα φθηνότερα ενοίκια, με μηνιαίες χρεώσεις που μόλις έπεσαν κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ.

Οι ενοικιαστές στην Ουγγαρία θα έπρεπε να αποχωριστούν 950 ευρώ το μήνα για να ζήσουν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η Αθήνα, η ελληνική πρωτεύουσα στις ακτές της Μεσογείου, χρεώνει τους ενοικιαστές 1.000 ευρώ για να απολαύσουν τις πολλές απολαύσεις της, ενώ η ιταλική πόλη του Τορίνο δεν απέχει πολύ με μέσο όρο ενοικίου 1.100 ευρώ.
Αναλυτικά η λίστα:

1.Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: 3.220 ευρώ


2.Άμστερνταμ, Ολλανδία: 2.275 ευρώ

3.Ρώμη, Ιταλία: 2.000 ευρώ

4.Παρίσι, Γαλλία: 1.862 ευρώ


5.Ρότερνταμ, Ολλανδία : 1.795 ευρώ

6.Χάγη, Ολλανδία: 1,790 ευρώ

7.Μόναχο, Γερμανία: 1,770 ευρώ

8.Ουτρέχτη,Ολλανδία: 1,746 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου