Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2024

Υπουργείο Υγείας: Νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης – Πώς θα φρενάρει την υπερσυνταγογράφηση Μέσω παλαιών και νέων συστημάτων της ΗΔΙΚΑ, θα ελέγχονται οι συνταγογραφικές συμπεριφορές των γιατρών, με σκοπό να μην ξεφεύγει η φαρμακευτική δαπάνη




Τους τρόπους καταπολέμησης της υπερ-συνταγογράφησης μέσω υπαρχόντων και νέων συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και κατ’ επέκταση της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία διαρκώς διογκώνεται, θα ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσκάλεσε τους δημοσιογράφους για να κάνει γνωστά τα εργαλεία αλλά και αποτελέσματα ελέγχων της συνταγογράφησης στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης φαινομένων, όπως ήταν το κύκλωμα απάτης με εικονικές συνταγογραφήσεις που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα.


Παράλληλα, όμως, ο μεγάλος στόχος είναι ο έλεγχος της δαπάνης που μόνιμα εκτινάσσεται συντηρώντας έναν συνεχή «πονοκέφαλο» σε Υπουργείο και φαρμακευτικές εταιρείες. Η χθεσινή ημέρα της πρόσκλησης, ωστόσο, μόνο τυχαία δε φαίνεται ότι επιλέχθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου