Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2024

Δημοσκόπηση: Να επιτραπεί στον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος στον ΣΥΡΙΖΑ...









Μια νέα δημοσκόπηση εξετάζει το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...


Στη δημοσκόπηση της GPO (που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star) η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνει ο Στ. Κασσελάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κρίνει θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χαριλάου Τρικούπη.






Συγκεκριμένα, το 55,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ το 42% συμφωνεί.




Επίσης, το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί. Σχεδόν παρόμοια είναι τα ποσοστά και στο σύνολο των ερωτηθέντων (59,5% και 37,1%, αντίστοιχα).


Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, το 60,4% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει τo 33,7%.










Πάντως, οι απόψεις διχάζονται, όσον αφορά για το εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του. Στην ερώτηση αυτή, το 48,8% των ερωτηθέντων απαντά θετικά, ενώ το 47,2% αρνητικά. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η εικόνα διαφοροποιείται, καθώς θετικά απαντά το 77,3%.








Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά, αλλά με ποσοστό κάτω του 27% (26,5%) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 14,3% και σε απόσταση από το τρίτο κόμμα που είναι το ΚΚΕ με 8,3% και λίγο πιο κάτω η Ελληνική Λύση με 8,1%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. Στην 6η θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, ΝΙΚΗ 3%, Νέα Αριστερά 2% και Μέρα 25 1,5%. Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου