Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Καμία εμπιστοσύνη για τους χειρισμούς Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά




Παγιώνονται τα χαμηλά ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία - Ο «κανένας» καταλληλότερος για πρωθυπουργός


Την απογοήτευση αλλά και ανησυχία των πολιτών για την πορεία και τις αποφάσεις της κυβέρνησης αποτυπώνει ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Αν και η ΝΔ είναι πρώτη, τραγικά είναι τα ποσοστά της που παγιώνονται στα πολύ «χαμηλά», καταγράφοντας 22,4%, και αποδεικνύοντας ότι η πτώση των ευρωεκλογών δεν ήταν συγκυριακή. Το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση και ανεβαίνει στο 15,3%, καταγράφοντας εκτίναξη στα ποσοστά του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ιστορικό χαμηλό και βρίσκεται μόλις στο 6,8%.



Το ΚΚΕ καταγράφει 6,9%, η Ελληνική Λύση 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με μικρή άνοδο στο 4,1%, η Φωνή της Λογικής στο 3,5%, η Νέα Αριστερά ξεπερνά το 3% και η Νίκη υποχωρεί στο 1,9%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει τις μεγαλύτερες απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια προς την Ελληνική Λύση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα που αφορούν το εάν οι πολίτες νιώθουν εντός ή εκτός των τειχών, δηλαδή εάν έχουν αίσθημα προστασίας και ασφάλειας, με το εντυπωσιακό 50% να αισθάνεται ότι είναι έξω από το κάστρο, δηλαδή ανασφαλής.


Οι πολίτες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Αυτό πιστεύει για την ακρίβεια το 68% των ερωτηθέντων και μόλις το 25% υποστηρίζει ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.




Η ακρίβεια εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προβλημάτων με 38%, με την οικονομία είναι στη δεύτερη θέση με 24%, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης να μας πείσει ότι οι αριθμοί ευημερούν, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δυστυχούν.



Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης φαίνεται στο 65% αρνητικές γνώμες και μόλις 27% θετικές. Ενώ η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με τις αρνητικές γνώμες να αγγίζουν το 65%.

Ιδιαίτερα απασχολούν τους πολίτες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το 56% να εκτιμά ότι θα χειροτερέψουν ενώ μόλις το 31% εκτιμά ότι θα βελτιωθούν. Τα ποσοστά αποδεικνύουν ότι η τακτική της κυβέρνησης έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τους πολίτες, δικαιώνοντας όσους αντιδρούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.



Πιο δημοφιλής πολιτικός εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας 41%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμας με 38%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε 37%, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην τέταρτη θέση με 36%.



Στην ερώτηση για τον επόμενο πρωθυπουργό, επικρατεί ο «Κανένας» συγκεντρώνοντας 37%, ενώ με διαφορά ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μόλις 29%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 6%, με τον Στέφανο Κασσελάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκονται στο 4% και τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο 3%.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου