Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2024

Ανέλαβε υπηρεσία ο Γιωργάκης σε φόρουμ του Κοτς: Αισχρή προώθηση των συμφερόντων της Άγκυρας





Αναπόλησε και τις εποχές που χόρευε ζεϊμπέκικια με τον Ισμαήλ Τζεμ!


Ο αμετανόητος ολετήρας της Ελλάδας, που την έβαλε σε μνημόνια, Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε υπηρεσία προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας (τι περίεργη σύμπτωση η χρονική στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει στην προσέγγιση με τους απέναντι!) και βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και μίλησε στο «Global İlişkiler Forumu» («Φόρουμ Παγκόσμιων Σχέσεων») που ίδρυσε ο Τούρκος μεγιστάνας Ραχμί Κοτς.

Εκεί ο Γιωργάκης έστειλε το μήνυμα «ας μετατρέψουμε το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο από σύμβολο έντασης σε πρότυπο συνεργασίας με κοινά προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»! Βεβαίως για να προχωρήσουν τα κοινά προγράμματα θα πρέπει πρώτα να μοιραστεί το Αιγαίο! Τόσο ξεδιάντροπες αντεθνικές δηλώσεις από έναν άνθρωπο που έφτασε να κυβερνήσει τη χώρα.

Μάλιστα ο υιός Παπανδρέου δεν ξέχασε να αναφερθεί στις εποχές που ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών και έριχνε τις ζεϊμπεκιές με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, προωθώντας και τότε το ίδιο ακριβώς σχέδιο.

Όπως δήλωσε: «Όταν συνάντησα τον Ισμαήλ Τζεμ, η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν στα πρόθυρα σύγκρουσης για το θέμα του Οτσαλάν. Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει αμοιβαία τις αλληλοκατηγορίες, έναν αγώνα με φωνές στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Θα μπορούσαμε να είχαμε γίνει ήρωες για μια ημέρα, εφήμεροι ήρωες στις χώρες μας. Αντ’ αυτού, επιλέξαμε έναν διαφορετικό δρόμο. Παρά τα δύσκολα ζητήματα όπως το Κυπριακό και τα θαλάσσια όρια, εμείς ξεκινήσαμε ένα ταξίδι προς την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης, βασισμένης στην ειρήνη και τη συνεργασία, βρίσκοντας κοινό έδαφος σε τομείς, όπως οι επιχειρήσεις, η ενέργεια, ο τουρισμός και ο αθλητισμός»!

Ανακάλυψε μάλιστα και… δεσμό εμπιστοσύνης, δηλώνοντας ότι «οι κοινές μας προσπάθειες, η δουλειά που έχουμε κάνει, ο χρόνος που έχουμε περάσει μαζί σε διάλογο ή πίνοντας κρασί, έχουν σφυρηλατήσει έναν δεσμό εμπιστοσύνης»!

Να σημειώσουμε πως εδώ και μέρες το newsbreak είχε ενημερώσει ότι ο ΓΑΠ εμφανίστηκε σε γραμμή Μαξίμου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Oksijen, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Και σε εκείνη τη συνέντευξη μίλησε για συνδιαχείριση και διαμοιρασμό, όπως προκρίνει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Μαλώνουμε για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η ύπαρξη των οποίων είναι άγνωστη στο Αιγαίο. Αλλά δεν υπάρχει ούτε πετρέλαιο ούτε φυσικό αέριο στο μέλλον του κόσμου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ολοκαίνουργια συνεργασία χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου Πελάγους μαζί» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο αμετανόητος!

*πηγή φωτό: facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου