Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

Καραμανλής και Σαμαράς ετοιμάζονται να χαλάσουν το street party της ΝΔ στη Ρηγίλλης Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί παρά το προσωπικό τηλεφώνημα Μητσοτάκη σκέφτονται να «λάμψουν διά της απουσίας τους».(σσ Το ευχόμαστε.Γιατι απλώς αυτή...δεν ειναι Νεα Δημοκρατία)




EUROKINISSI

 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


«Στις 20.00 θα είμαστε όλοι Ρηγίλλης» αναφέρει η αφίσα-ανοιχτή πρόσκληση για το σημερινό πάρτι έξω από το ιστορικό κτήριο που επί σχεδόν τρεις δεκαετίες στέγαζε το κόμμα της Ν.Δ. Πολλοί, ωστόσο, φοβούνται ότι το «όλοι» συνιστά μία προσδοκία, η οποία δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές απέχει πολύ από το εορταστικό κλίμα που σήμερα επιχειρούν να προσδώσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν αποσαφηνίσει αν θα παρευρεθούν

Η μεγαλύτερη ένδειξη για το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ, είναι η στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή, οι οποίοι, μέχρι και σήμερα, ανήμερα της γιορτής, δεν έχουν αποσαφηνίσει αν θα παρευρεθούν ή όχι. Κάτι που έπραξαν και στα τηλεφωνήματα του Κ. Μητσοτάκη, τα οποία ήταν σύντομα, σε ευγενικό κλίμα, αλλά δεν έβαλαν «είδηση» σε σχέση με την παρουσία τους ή μη.

Κυρίαρχη εκτίμηση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς πιθανότατα θα απέχει από τη σημερινή γιορτή. Η σχέση του με την ηγεσία έχει τραυματιστεί σοβαρά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο κ. Σαμαράς φέρεται σφόδρα ενοχλημένος και από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. «Στο Συνέδριο για τα 50 χρόνια της ΝΔ πήγε. Δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει «τη γλάστρα» σε ένα υπαίθριο πάρτι με μοναδικό ομιλητή τον Κ. Μητσοτάκη» λένε βουλευτές που συνομιλούν μαζί του, εκτιμώντας ότι πιθανότατα ο Μεσσήνιος πολιτικός θα απέχει από τη γιορτή.




Για τον κ. Καραμανλή, οι εκτιμήσεις διίστανται. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα επιλέξει και αυτός την αποχή, διότι είναι και ο ίδιος σφόδρα ενοχλημένος για πολλές πτυχές της ασκούμενης πολιτικής.


Με το επιχείρημα «κάθε Παρασκευή φεύγω για την εκλογική μου περιφέρεια» θα λάμψουν, όπως όλα δείχνουν, δια της απουσίας τους και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είναι εξ εκείνων που θεωρούν λάθος την κατεύθυνση της κυβέρνησης και συμμετέχουν ή προτίθενται να συμμετάσχουν στην κατάθεση ερωτήσεων προς υπουργούς για διορθωτικές κινήσεις σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη, άλλωστε, 11 συν 8 βουλευτές έχουν σπεύσει να καταγράψουν την πρόθεσή τους να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Και θα έχει ενδιαφέρον αν και ποιοι εξ αυτών θα παρευρεθούν σήμερα.

Οι διοργανωτές, πάντως, ευελπιστούν ότι τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που έγιναν όλες τις προηγούμενες μέρες θα πιάσουν τόπο και θα καταφτάσουν στην οδό Ρηγίλλης 18 περίπου 2500 -3000 στελέχη και ψηφοφόροι του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου