Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

ΑΡΤΣΙ ΜΠΟΥΡΤΣΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ




Από την αρχή του κύκλου των συζητήσεων για το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε απόλυτα ασαφής, μία ασάφεια που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς οι κινήσεις του, δεν είναι ξεκάθαρες δημιουργώντας ερωτηματικά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική του, να μην ξεκαθαρίζει την θέση του από την αρχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να μεταφέρει ....
το πρόβλημα της ονομασίας στο γήπεδο της κυβέρνησης. Σε αυτό τον βοήθησε ο Πάνος Καμμένος, με τους βρυχηθμούς στο ξεκίνημα και τα νιαουρίσματα αργότερα, ωστόσο, ήταν εμφανές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρούσε να ξεφύγει από τα δικά του διλήμματα.

Στην συνέχεια κι αφού υπήρξαν <υπενθυμίσεις> από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, βοηθούντος και του κλίματος που διαμορφώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η γραμμή του, είναι αυτή που χαράχθηκε από τον Κ.Καραμανλή με το βέτο του Βουκουρεστίου. Προφανέστατα, όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαθέτει…δική του ερμηνεία για το βέτο του Βουκουρεστίου.

Και σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε, καθώς οι κινήσεις και οι ημέρα με την ημέρα αποφάσεις του, διαφέρουν σε μια εμφανή προσπάθεια να….ισορροπήσει μεταξύ των τάσεων που έχουν διαμορφωθεί εντός της Νέας Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα; Τραγελαφικά γεγονότα και καταστάσεις.

Από την μία πλευρά, αφήνει να διαρρεύσει στην αρχή ότι δεν επιθυμει συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και υπερβολές. Λαμβάνει τα μηνύματα και το κλίμα που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι υπερπατριώτες του κόμματος και κάνει πίσω, στέλνοντας άλλην…επιθυμία του.

Είναι συνειδησιακό το θέμα κι ας κρίνει ο καθένας τι θα κάνει, χωρίς επίσημες παράτες και παρεμβάσεις. Θύμα του άλλα το ταχύ άλλα το βραδύ, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης, που…άκουσε την πρώτη γραμμή και δεν περίμενε… την δεύτερη του Κυριάκου…Αστείες καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εν μέσω της πώλησης βιβλίων για την αρχαία Ελλάδα και νανογιλέκων, είχε ξεκαθαρίσει κάποτε -ποιος θυμάται τι έλεγε κάποτε ο Άδωνις;-oτι έχουμε δεχθεί τον όρο Μακεδονία… αλλά ωστόσο ετοιμάζεται να λάβει μέρος στις συγκεντρώσεις κατά του ονόματος….

Τα τραγελαφικά γεγονότα, υπογραμμίζονται κι από πλήθος παρεμβάσεων νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, που ξύπνησαν από τον λήθαργο της απραξίας τους, εκπρόσωποι των οποίων, διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ερμηνεύοντας το τι θέλει ο Κυριάκος, στέλνοντας κόσμο στις συγκεντρώσεις ή αποκλείοντας κόσμο από τις συγκεντρώσεις.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιπόλαιη και επικίνδυνη, τόσο για το γενικό εθνικό μέτωπο, που θα έπρεπε να διαμορφώσει όχι η κυβέρνηση, αλλά η Νέα Δημοκρατία όσο και για την ενότητα της παράταξης, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι άγεται και φέρεται ανάλογα με τις πιέσεις των παρατρεχάμενων του και όχι των βασικών αξιών της παράταξης και του πολιτικού ενστίκτου, που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με αποτέλεσμα ένα μείζον εθνικό θέμα να μην βρίσκει διέξοδο μέσα από προτάσεις ουσιαστικές, επίσημες, με βάση την απόφαση του Βουκουρεστίου, αλλά να αιωρείται, απειλώντας την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου