Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ "ΑΝΤΙ" ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟN -ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΣ- ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΑΤΟΥΣΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ… ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ "ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ".






Ορθόν το συμπέρασμα. Πράγματι (Γ.Λακόπουλος Τα ευρήματα και τα διλήμματα) εδώ και δεκαετίες οι 'Ελληνες ψηφίζουν "αντί" . Το θέμα φυσικά είναι να προβληματισθούν για το αποτέλεσμα αυτής της "αντιεπιλογής" τους.


Επί της ουσίας και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση το 73% τοις εκατό των Ελλήνων έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά και για την αντιπολίτευση εξίσου κακή εικόνα διαθέτει με 69%.

Το αληθές συμπέρασμα είναι ότι πράγματι έχουμε πολιτική κρίση. Που φυσικά τα μέσα ενημέρωσης που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να κτυπούν την κυβέρνηση και να λιβανίζουν τον Μητσοτάκη (αυτά αλλάζουν βέβαια) για τους δικούς τους λόγους…κρύβουν την αλήθεια και διαμορφώνουν κλίμα…
σήμερα αύριο πέφτει ο Τσίπρας.

Όπως διαμόρφωναν κλίμα στο Δημοψήφισμα και όλοι…ήταν πεπεισμένοι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει ΝΑΙ….

Όπως πάλι διαμόρφωναν κλίμα στις εκλογές που ακολούθησαν την… κωλοτούμπα Τσίπρα και ….πάλι Τσίπρα ψήφισε ο λαός.



Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία δημοσκόπηση:

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ψηφίσουν για την έξοδο από τα μνημόνιο τόσο όσο για να μην έρθει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ομοίως το 60% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 41% γιατί πιστεύουν στην ιδεολογία της. Το 61% των αναποφάσιστων πιστεύει ότι η ΝΔ αποτελεί μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και το 50% δεν θα επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του».
Αυτό σημαίνει πως θα τον επιλέξει αν τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις και η αλλαγή του σκηνικού και του κλεισίματος της ψαλίδας -του 4,7% κατά την Kapa Research- μπορεί να βρίσκεται στο τέλος του «πακέτου θετικών μέτρων» που μαγικά θα δείχνει άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ- που σημειώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- που σημαίνει αναπόφευκτα πτώση της Νέας Δημοκρατίας.

Πάμε τώρα στον δεύτερο μύθο που καλλιεργούν έντεχνα τα μέσα ενημέρωσης:

Όπως δείχνει η έρευνα οι ψηφοφόροι θεωρούν σημαντικά θέματα την ανεργία και την οικονομία (σε μεγάλο ποσοστά 39-49%) ακόμα και τη διαφθορά (28%), αλλά οι εξελίξεις στο Σκοπιανό είναι σημαντικές μόνο για το 19% των ψηφοφόρων, η συνταγματική αναθεώρηση για το 10% και οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους για το 6%. Ο λαός ενδιαφέρεται για ψωμί -και παιδεία- και ουδόλως ασχολείται με θέματα που φαινομενικά θα επηρεάσουν τις εκλογές, αλλά στην πράξη δεν παίζουν και κανένα σπουδαίο ρόλο.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Eάν προσεκτικά μελετήσουμε τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων όλα συγκλίνουν σε ένα θέμα:

Oι μισοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που θα πάνε να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πιστεύουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε στην ιδεολογία που εκπροσωπεί, αλλά θέλουν απλώς να φύγει ο Σύριζα.

Το ερώτημα είναι με την "αντί" ψήφο τους λύνεται κανένα πρόβλημα;

Δεν διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση που οδήγησε όλα αυτά τα χρόνια στην σημερινή "πολιτική ατραξιόν".

Γιατί ένας νεοδημοκράτης να ψηφίσει τον Κυριάκο; Για να φύγει ο Σύριζα. Και να'ρθουν ποιοι;

Ο Κυριάκος που έχει προαναγγείλει σχεδόν ότι θα συγκυβερνήσει με την Φώφη, τον Βενιζέλο, τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Σημίτη,  τον …Τατσόπουλο και ένα σωρό άλλους γραφικούς που μαζεύει γύρω του;

Όλους αυτούς δηλαδή που κτυπούσαν αλύπητα την Νέα Δημοκρατία τόσα χρόνια;

Γιατί αυτό να αποτελεί λύση;

Επειδή θα κάνει τι ο Μητσοτάκης;

Oι όροι των μνημονίων δεν αλλάζουν.

Έχουν υπογραφεί και έχουν ορίζοντα μιας ακόμη τριετίας. Θα τα αλλάξει ο Μητσοτάκης; Ή μήπως θα αλλάξει την συμφωνία για τα Σκόπια εάν τελικά περάσει; Ηλιθιότητες για…αμαθείς.

Και κατά πόσο όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να ψηφίσουν Σύριζα -ούτε εμείς το θέλουμε- γνωρίζουν την πραγματικότητα;

Όμως εάν οι ημέρες κυλήσουν μετά τον Μάιο χωρίς πρόωρες εκλογές τότε θα αρχίσουν πολλοί να αναλογίζονται το ενάμιση εκατομμύριο συντάξεις που δεν θα περικοπούν όπως…προέβλεπε ο Κυριάκος.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ..ΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ..

Εντός του τρέχοντος μηνός λοιπόν, αναμένεται να ψηφισθούν στη Βουλή, εκτός από τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, και τα εξής θετικά μέτρα:

• Κατάργηση των διατάξεων περί μειώσεων στις συντάξεις (το νομοσχέδιο ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα από την Ολομέλεια)

• Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προ τριμήνου την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, έως 25 ετών, σε βάθος διετίας, 50% από 1/1/2019 και 100% από 1/1/2020

• Προσλήψεις 3.000 ατόμων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (μαζί με ΑΜΕΑ και άλλες ειδικές κατηγορίες, ο τελικός αριθμός αναμένεται να ανέλθει στους 3.200). Θα πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την ενίσχυση ενός προγράμματος που «αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες», έλεγε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

• Προσλήψεις 15.000 ατόμων, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, στην Ειδική Αγωγή, σε βάθος τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει επίσης «εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες».

Ενώ στο κυβερνητικό «καλάθι» υπήρχε και μια ακόμη εξαγγελία, μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα αυτή, για αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, από 1/1/2021, με μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22% και του μικρού από 13% σε 12%.

Από την έναρξη της νέας Συνόδου μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκαν:

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν την κύρια σύνταξη για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

• Ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

• Διανομή κοινωνικού μερίσματος

• Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 58 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (επανακαθορισμός του συντελεστή φορολογίας κερδών από επιχειρήσεις)

• Νέα βάση υπολογισμού της μηνιαίας εισφοράς για ασφαλισμένους έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και γιατρούς των οικείων τομέων του κλάδου πρόνοιας του πρώην ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων)

• Δυνατότητα απασχόλησης ανέργων στο πλαίσιο Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα

• Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για ανέργους, πρώην ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ

• Ρυθμίσεις για την επέκταση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια

• Εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια

• Εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους, δικαστικούς λειτουργούς, ιατρικό προσωπικό, διδακτικό προσωπικό, καλλιτεχνικό προσωπικό

• Μοριοδότηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες

• Δυνατότητα διάθεσης επιπλέον ποσού 7,2 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 και 10,8 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019 για την πληρωμή, μέσω του ΠΔΕ, αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (συνολικά διατίθενται 24.300.000 ευρώ αντί για 13.500.000 που είχαν προβλεφθεί)

• Επανακαθορισμός προθεσμιών για την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

• Ειδικές ρυθμίσεις τρόπου δόμησης για την αποκατάσταση και ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου.

• Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση στην καταβολή των αναδρομικών στους δικαιούχους (ένστολους κ.ο.κ.)


Επίσης θα έχουν προστεθεί τα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα επιδόματα σε επτακόσιες χιλιάδες περίπου επαγγελματίες σχεδόν όλων των υπαλλήλων (επιστροφές) και τόσα άλλα μέτρα που φυσικά …δεν αναφέρονται ποτέ στα δελτία ειδήσεων του…Σκάι…

Αυτά όμως είτε τα λένε τα μέσα ενημέρωσης που δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' αυτό που έκανε το…Μέγκα σε άλλους χρόνους…είναι πραγματικά μέτρα και αλήθειες.



ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..



Σαφώς όχι για να μην φύγει ο Σύριζα. Κι εδώ αρχίζουν τα διλήμματα… Και ποιον να ψηφίσουμε. Υπαρκτό και θλιβερό το δίλημμα.

Το να ψηφίζεις όμως "αντί" γιατί θέλεις να φύγει μια κυβέρνηση είναι ορθό εάν εκείνο που ψηφίζεις είναι η εναλλακτική λύση.

Γιατί μπορεί να βρεθείς στην δύσκολη θέση μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου να αντιληφθείς 
-εντελώς παρομοιωτικόν το παράδειγμα- πως εκανες τεράστιο λάθος σαν εκείνον τον άντρα που για να εκδικηθεί την γυναίκα του η οποία τον απατούσε πήγε με του γείτονα που είχε ανοίξει οίκο ανοχής…

Oι σκεπτόμενοι δεξιοί δεν θα τον ψηφίσουν τον Κυριάκο όσο κι αν θελουν να φύγει ο Τσίπρας. Όπως δεν ψήφισαν τον Σαμαρά, που έφθασε την Νέα Δημοκρατία σε σιβηρικά νούμερα.

Ένας κακός αριστερός είναι- ακόμα και αισθητικά σε ορισμένες περιπτώσεις -πολύ…κακό πράγμα.

Ένας κακός δήθεν δεξιός…είναι ολέθριο ειδικά για την πεφωτισμένη Καραμανλική παράταξη, άρα και για τον τόπο….-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου