Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2019

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ; ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ; Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.



Υπερβολικός ο τίτλος; Μάλλον όχι… Γιατί την ώρα που δικαιολογημένα κάποιοι φωνάζουν για τον Μαυρωτά και τον Τσουβάλα, αδικαιολόγητα δεν διαμαρτύρονται για το ότι η Νέα Δημοκρατία, ξεκάθαρα τους κορόιδεψε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Έχει ακριβώς την ίδια άποψη με τον Σύριζα και κατά την γνώμη μας, καλά πράττει. Αλλά δεν κέρδισε τις εκλογές με αυτήν την άποψη…Ενέπαιξε τον ελληνικό λαό, με βλακείες περί ιθαγένειας και γλώσσας, ενώ γνώριζε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν ίσχυαν. Κι αν δεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής να κάνει-στοχευμένα-περιοδείες στην Μακεδονία, τα ποσοστά του Σύριζα, θα ήταν ακόμα περισσότερο υψηλά και η αντίδραση κατά του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη (τα περί παρατάξεως…
με Χρυσοχοΐδη και λοιπούς συγγενείς ξεχάστε τα) ακόμα μεγαλύτερη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν… Αρχηγός αστυνομίας επί Σύριζα ο κ. Τσουβάλας, τον κατακεραύνωσε η Νέα Δημοκρατια και μάλιστα άσκησαν στελέχη της συγκεκριμένη κριτική -έκλεισε κακώς και άνοιξε κάκιστα δρόμους-για να τον τοποθετήσουν τελικά γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως.


Πόσο περισσότερο, θα εκτεθούν άραγε. Όταν μάλιστα βγήκαν και κάποιοι γραφικοί και για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη τοποθέτηση, ψέλλισαν ότι εκ παραδρομής, είχαν αποδοθεί ευθύνες, στον τότε αστυνομικό διευθυντή…


Για γέλια.... Υποθέσεις, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση, που τα μέσα ενημέρωσης δεν θα ήταν δέσμια του Μητσοτάκη, θα τους είχαν φτύσει κατάμουτρα.


Όπως άλλωστε έκανε και πολύ σωστά το συγκρότημα Μαρινάκη, που τους ξέχεσε πατόκορφα.
Πάμε τώρα στον άλλο φωστήρα της επιστήμης Γιώργο Μαυρωτά, σε θέση γραμματέα υπουργείου, προφανώς γιατί είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ποια άλλη απόδειξη θέλουν οι νεοδημοκράτες, για να κατανοήσουν ότι ο Κυριάκος τους κορόιδεψε και σαν αιχμή του δόρατος του, το εθνικό αυτό θέμα, τους έφτυσε κατάμουτρα;


Διαβάστε ευφυείς νεοδημοκράτες, τι λέει ο κ, Μαυρωτάς: « Τώρα είναι διαφορετικό το κλίμα στην ΝΔ, που δεν είναι πλέον στην αντιπολίτευση και το κλίμα δεν είναι προεκλογικό.. Νομίζω ότι θα κινηθεί σε πλαίσιο για το πώς θα αποκομίσουμε τα περισσότερα οφέλη από την συμφωνία και όχι να την καταργήσουμε», σημείωσε. Τι ικανοποίηση για τους ευφυέστατους νεοδημοκράτες…

Είναι να σε πιάνουν τα γέλια με την πολιτική ευφυΐα των νεοδημοκρατών που ψήφισαν Κυριάκο για να φύγει «ο προδότης ο Τσίπρας».


Tο θέμα όμως έχει και συνέχεια….Αφού προηγήθηκαν, μεταξύ άλλων, η λογοκρισία στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ για την συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την
Τερέζα Μέι και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του Γ. Μαυρωτά στη ΓΓ Αθλητισμού, ο οποίος είχε δεχτεί κριτική από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφασή του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία, ήρθε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας ως αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών σε πάνελ του συνεδρίου του Economist παρουσία και του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, να πει ξεκάθαρα ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (εννοεί με τη Βόρεια Μακεδονία) έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών και μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας», ρίχνοντας στη συνέχεια το βάρος στα προϊόντα και (μάλλον αν καταλαβαίνουμε από τα αγγλικά που μιλάει ο κ. Βαρβιτσιώτης) το πώς θα προστατευτούν οι ονομασίες των ελληνικών προϊόντων και οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να αναγνωριστούν τα προϊόντα τους.

Αχα χα…Και περιμένουν οι ευφυείς που ψήφισαν Κυριάκο για την «προδοσία των Πρεσπών» να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις…Εάν η βλακεία ήταν εργόχειρο θα είχαν φτιάξει υπέρδιπλο στρώμα..


Σημασία επίσης έχει να υπογραμμίσουμε ότι το παραπάνω πόνημα, είναι προϊόν συρραφής από …έξι ιστοσελίδες που και οι έξι… στήριζαν προεκλογικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρχισε η αφύπνιση, από την ιλιγγιώδη προεκλογική βλακεία, έστω από το διαδίκτυο…Να ειστε σίγουροι, ότι θα συνεχισθεί και από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ο Μητσοτάκης, εξελέγη πρωτίστως για την συμφωνία των Πρεσπών. Πρέσπες, Μάτι και άλλες τραγωδίες, με τις κινήσεις του, πάνε περίπατο.


Όσο για τον οικονομικό στίβο, προάγγελο για το τι θα γίνει αποτέλεσαν τα όσα ειπε ο Κ. Κυρανάκης στην δημόσια τηλεόραση. Διαβάστε:


«H ΝΔ θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση και την μετατροπή του αναδιανεμητικού συστήματος στις συντάξεις ( όπως είναι σήμερα ) σε κεφαλαιοποιητικό όχι μόνο για την επικουρική αλλά και την κύρια σύνταξη. Δηλαδή ότι υπάρχει η επιλογή και η κύρια μετά τις επικουρικές συντάξεις, να παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα, με μόνη εγγυημένη από το κράτος σύνταξη, να παραμένει η ελάχιστη εθνική σύνταξη ( 384 ευρώ περίπου). Και παρά τις παραινέσεις του Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Κουτρουμάνη, δεν απέσυρε όσα είπε. Φαίνεται πάντως ότι τώρα πλέον τα ξεφουρνίζουν ένα – ένα. Άλλωστε είναι αργά για τους πολίτες να διορθώσουν οτιδήποτε».

Kι αυτό από απόσπασμα ιστοσελίδας, που στήριζε τον Μητσοτάκη είναι…Αλλά όπως πολύ σωστή και η κατάληξη….Είναι αργά πλέον πολύ αργά…Και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα…Κοιτάξτε σε λίγο την αλλαγή, που θα γίνει στα μέσα ενημέρωσης που στήριζαν τον Μητσοτάκη…Προσέξτε και θα εκπλαγείτε…
Κι όταν φυσικά η κυβέρνηση θα περάσει επιτέλους στο στάδια της κριτικής τότε κάποιοι θα τρέχουν να κρυφθούν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου