Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

Τον γαλάζιο εκλογικό συναγερμό «ενεργοποίησαν» οι τρεις υπουργοί

Η πολιτική παρέμβαση των τριών υπουργών δυνάμωσε τον εκλογικό συναγερμό στη Λεωφόρο Συγγρού. Στο γαλάζιο επιτελείο δεν αποκλείουν το μέτωπο Λοβέρδου - Ραγκούση - Διαμαντοπούλου να αποτελέσει την αφετηρία για εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν πολύ κοντά και τον εκλογικό ορίζοντα, έστω και ως «ατύχημα», όπως αναφέρουν. Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μάλιστα, συνδέουν τη χθεσινή εξέλιξη και με τους...
ευρύτερους εκλογικούς σχεδιασμούς που γίνονται στο κυβερνών κόμμα, καθώς θεωρούν ότι οι τρεις υπουργοί έβαλαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και το εκλογικό δίλημμα με το οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες κάλπες - τη μάχη «κατά του λαϊκισμού, των συντεχνιακών συμφερόντων και της ανευθυνότητας».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε να συνδέσει την οξεία επίθεση με ένα αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, αλλά στο γαλάζιο επιτελείο αναφέρουν ότι μετά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ, αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω κι αν δεν διατυπώνεται σε καθημερινή βάση. Τον δρόμο για τις κάλπες, πάντως, έδειξε χθες ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφέροντας ότι «οι εκλογές αυτή τη στιγμή είναι διαπραγματευτικό ατού για τη χώρα». Επικαλούμενος δε, το «εκρηκτικό κλίμα» που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χαρακόπουλος αποφάνθηκε ότι «οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή» και εξέπεμπε σήμα εκλογικής ετοιμότητας στη ΝΔ.
n Με στόχο να απορροφηθούν οι εσωκομματικοί κραδασμοί από τη διαγραφή του Θύμιου Λυμπερόπουλου κινούνται από προχθές στα ηγετικά κλιμάκια της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας βολές (Βήμα FM 99.5) κατά συμβούλων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι εκτιμά ότι επηρέασαν την απόφαση της διαγραφής του. Στο γαλάζιο επιτελείο χαρακτηρίζουν τη διαγραφή Λυμπερόπουλου ως «πράξη ρεαλισμού», καθιστώντας αποκλειστικά υπεύθυνο για την εξέλιξη τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι με ίδια κριτήρια θα αντιμετωπιστεί κάθε γαλάζιος συνδικαλιστής που θα κινηθεί εκτός ορίων. Αποστάσεις από την απόφαση της διαγραφής Λυμπερόπουλου, πάντως, κράτησε ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, εκφράζοντας την ανησυχία ότι με αντίστοιχες κινήσεις μπορεί τελικώς η ΝΔ να απομακρυνθεί από την κοινωνία.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου