Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Ενας τόμος σκάνδαλα...



«Η ρύθμιση ευνοούσε με φωτογραφικό τρόπο ελεγκτέους καταθέτες της «λίστας Λανγκάρντ», στην οποία υπάρχουν καταθέσεις μέχρι το 2007. Μεταξύ αυτών πλείστα πρόσωπα συνδεδεμένα έμμεσα ή άμεσα με ...την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές που την στήριζαν.
»...Οι απόπειρες διάσωσης ελεγχομένων καταθετών δεν σταμάστησαν εκεί. Μήνες αργότερα, επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση η διαβίβαση των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις ΔΟΥ με την ελπίδα παραγραφής και αυτό απετράπη από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ...».
Είναι μια χαρακτηριστική περικοπή από τη «Μαύρη Βίβλο της ντροπής», την οποία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας η επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο συνταγματολόγος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς σε μεγάλα σκάνδαλα τα οποία η διαπλοκή ελέγχοντας καίριους τομείς, και κουκουλώνει και εξαφανίζει από την ειδησεογραφία.
Χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια και αναφέρεται και στη Μαύρη Βίβλο:
«...Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει μετατραπεί σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων. Οι χαριστικές ρυθμίσεις για εταιρείες διαφθορείς (Siemens, HDW, Thyssenkrupp), οι τροπολογίες-ντροπολογίες αμνήστευσης, ασυλίας και ατιμωρησίας "ημετέρων", εαυτών και αλλήλων, η επιβράβευση μιζαδόρων και διαφθορέων, οι γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους ισχυρούς, την ώρα της εξουθενωτικής φορολογικής επίθεσης στους αδύναμους, είναι δώρα στους στυλοβάτες των Μνημονίων.
»Και δεν είναι μόνο αυτά. Δώρα είναι ακόμα ο ενταφιασμός δεκάδων ποινικών δικογραφιών κατά υπουργών και πρωθυπουργών των μνημονιακών κυβερνήσεων όπως και οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ...».
Δίνοντας παράδειγμα ξεπλύματος σκανδάλων, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάταξη του πολυνομοσχεδίου του Μαρτίου-Απριλίου 2014 και τόνισε ότι με αυτή την (ν)τροπολογία τα ποινικά αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας υπαλλήλου, δηλαδή τα αδικήματα αυτών «που τα πήραν» και «τα έφαγαν» μετατρέπονται από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Επίσης μετατρέπονται από κακουργήματα σε πλημμελήματα τα αδικήματα δωροληψίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αποποινικοποιούνται τα αδικήματα υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Οπως τονίζεται στη Μαύρη Βίβλο, στην αγχώδη διαδικασία κουκουλώματος έγινε φανερό ότι ιδιαίτερη μέριμνα είχε ληφθεί για την προστασία των δωροδοκούντων, δηλαδή των εταιρειών διαφθορέων, αλλά και για την προστασία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών...
Στη Μαύρη Βίβλο αναφέρεται ότι αυτές οι ντροπολογίες αποδεικνύουν τη σκανδαλώδη ιδιοτέλεια προστασίας μιζαδόρων και διαφθορέων από το γεγονός ότι αφού πρώτα ψηφίστηκαν και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μετά ένα μήνα καταργήθηκαν διότι ψηφίστηκαν... κατά λάθος και από παραδρομή.
«Οποιος γνωρίζει στοιχειώδη νομικά, γνωρίζει ότι αφού έγιναν νόμος του κράτους και ίσχυσαν έστω και για μία ημέρα οι διατάξεις προστασίας των μιζαδόρων, αυτοί θα απαλλαγούν στα δικαστήρια», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απάντησε σε δύο μόνον ερωτήσεις. Η μία υπεβλήθη από την «Ελευθεροτυπία» και η δεύτερη από τον ανταποκριτή γερμανικών μέσων ενημέρωσης (Στερν, Μπέρλινερ Ζαϊτούγκ) κ.λπ.
Η κρατική τηλεόραση κάλυψε την παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου, ενώ άλλα ΜΜΕ με εξαίρεση τον ΣΚΑΪ δεν ενδιαφέρθηκαν για τη Μαύρη Βίβλο...
Ερώτηση «Ε»: Κυρία Κωνσταντοπούλου, για τις καταγγελίες αυτών των σκανδάλων που αναφέρονται στη διαπλοκή, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εντός και εκτός Ελλάδας και σε ομίλους ελληνικών ΜΜΕ που σχετίζονται με συμφέροντα παίρνετε απαντήσεις πολιτικές, νομικές ή δέχεστε προσωπικές επιθέσεις;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ναι, δέχομαι προσωπικές επιθέσεις. Στη Μαύρη Βίβλο κάνουμε καταγραφή των σκανδάλων. Σε επόμενη παρουσίαση θα αναφερθούμε στο ποιοι και γιατί κάνουν αυτές τις προσωπικές επιθέσεις».
ΣΤΕΡΝ (Φ. Μπατζόγλου): Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές και αποζημιώσεις;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Είναι οφειλές προς τον ελληνικό λαό και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου