Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

Αγριο ξύλο στους "επενδυτές" του Χρηματιστηρίου




ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 1200 ΜΟΝΑΔΕΣ, SUCCESS STORY ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ!


Aγριο ξύλο στους "επενδυτές" του Χρηματιστηρίου της Κολομβίας των Βαλκανίων, που έχουν το θράσος να θέλουν να βγάλουν κέρδος σε μια οικονομία την οποία οδηγούν με συνέπεια στα βράχια οι άθλιοι κρατιστές που μας κυβερνάνε.

Γράφει η Εφη Γκικοπούλου για το capital.gr.

Σχετική νευρικότητα επικρατεί στην ελληνική αγορά, με το Γενικό Δείκτη να κυριαρχείται από τραπεζικές πιέσεις, λίγο πριν την προσπάθειά του -στην αρχή της συνεδρίασης- να αγγίξει εκ νέου τις 1.220 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα αν και διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της σχετικής νευρικότητας παρατηρείται ελαφρώς «τσιμπημένη» σε σχέση με χτες.

"Κλειδί" στην όλη κίνηση της αγοράς παραμένει η τραπεζική συμπεριφορά της ελληνικής αγοράς, που παρά την θετική έκπληξη της Παρασκευής και σήμερα -όπως και χτες- οι τράπεζες φαίνονται να ταλαντεύονται στην πιθανότητα πρόσθετων κεφαλαίων από την οκτωβριανή... βιοψία της ΕΚΤ και απ’ ό,τι εκτιμούν αναλυτές έτσι θα πορευτούμε μέχρι και τότε, εκτός κι αν βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Στα νέα που κυριαρχούν, σήμερα κατατίθεται στην βουλή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η οποία θα ξεκλειδώσει και την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, στο Παρίσι μεταφέρεται ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τρόικας και της Ελλάδας σχετικά με την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Χρονικά αυτή τοποθετείται στις 3-5 Σεπτεμβρίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι το όλο θέμα είναι διαδικαστικό και μεταξύ άλλων συμπίπτει και με τη ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στα εταιρικά νέα, η Τρ. Κύπρου πέρασε με επιτυχία το πρώτο στάδιο του κεφαλαιακού της πλάνου, "σηκώνοντας" 1 δισ. ευρώ από νέους και υφιστάμενους επενδυτές. Η ιδιωτική τοποθέτηση του 1 δισ. ευρώ, μεταφράζεται σε 4,16 δισ. νέες μετοχές στην τιμή των 0,24 ευρώ ανά μετοχή.

Το δυσάρεστο νέο ήρθε από την δημόσια προσφορά της Algae Farms στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ η οποία μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο, λόγω μη επαρκούς άντλησης κεφαλαίων για την εισαγωγή της στην ΕΝ.Α.ΣΤΕΠ.

Στο ταμπλό τώρα, με θετικό πρόσημο συνεχίζουν μόνο οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της ΦΦΓΚΡΠ με τα υπόλοιπα Blue chips να περνάνε και αυτά σε αρνητικό έδαφος λίγο πριν τις 13.00.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί χαμηλότερα, κυρίως από τις πιέσεις που δέχεται η Τρ. Πειραιώς (-5,42%) στα 1,58 ευρώ. Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα ανακοίνωσε χτες ότι στις 25 Ιουλίου ο κ. Μιχάλης Σάλλας προχώρησε στην πώληση μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών, 356.936 μετοχών της Τρ. Πειραιώς και 70.753 warrants της ιδίας. Στις λοιπές μετοχές η Eurobank και η ΕΤΕ υποχωρούν κατά 3,9% και 1,56%, ενώ η Alpha Bank κινείται πέριξ των 0,625 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ο Σαράντης (+6,08%) η οποία αύριο ανακοινώνει και αποτελέσματα β’ τριμήνου μετά το κλείσιμο, ενώ πιέσεις δέχεται η Attica Bank (-4,41%).

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το warrant της Τρ. Πειραιώς (-5,67%), ενώ χαμηλός όγκος συμβολαίων παρατηρείται στα παράγωγα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 37,37 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου