Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Πέμπτη


ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο θα συναντηθεί στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με βασικό αντικείμενο συζήτησης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις διαφωνίες μεταξύ των υπουργών καθώς και...τις εκκρεμότητες με την τρόικα.
Σε εστία ενδοκυβερνητικών τριβών εξελίσσεται η ανοιχτή διαφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο και τις απολύσεις, μετά και από την έμμεση κριτική που άσκησε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις διαπραγματεύσεις που έκανε με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών το 2011.
"Όταν στο παρελθόν επιχειρήσαμε να ανατρέψουμε δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε αναλάβει πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ" είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον Σκάι, αφήνοντας αιχμές για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση πετύχαινε το κούρεμα του ελληνικού χρέους και το νέο δάνειο το κόμμα του κ. Μητσοτάκη έκανε τσάμπα μαγκιές και σχεδίαζε Ζάππεια και ανύπαρκτα ισοδύναμα.
"Καλά θα κάνει ο όψιμος διαπραγματευτής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να μάθει ότι ο καλός πολιτικός, δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
"Αυτή τη στιγμή προέχει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους που τη χρηματοδοτούν αυτή τη στιγμή, είναι δεσμεύσεις της κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση είναι δικομματική, αυτές οι δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρηθούν με ενιαίο τρόπο" υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό MEGA.
Το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο έχει προκαλέσει εντονότατες στη κυβέρνηση καθώς το ΠΑΣΟΚ ζητεί να αλλάξει η υποχρεωτική, αρνητική βαθμολογία σε ποσοστό 15%, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την αλλαγή όλου του τρόπου αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου