Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

Η ΟΡΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ



-Δεν είμαστε κυβέρνηση μαφιόζων να περνάμε τέτοιες τροπολογίες!..(σσ μονον σαν αστείο ακουγεται αυτο Αντωνάκη)

Mια από τις πρώτες κινήσεις του ανανήψαντος Σαμαρά μετά το rehabilitation στο Costa Navarino, ήταν να επικοινωνήσει οργισμένος με τους υπουργούς Πολιτισμού Τασούλα (!) και Αγροτικής Ανάπτυξης Καρασμάνη!

-Τι είναι αυτά που κάνετε; Δεν είμαστε κυβέρνηση μαφιόζων για να περνάμε τέτοιες τροπολογίες. Να την αποσύρετε αμέσως...

Αυτοί οι τύποι περιέλαβαν σε άσχετο νομοσχέδιο- για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών-τροπολογία που δίνει το δικαίωμα σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς να διαθέτουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι και έναν μήνα μετά την έναρξη της Superleague κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η τροπολογία ευνοεί τρεις συγκεκριμένες ομάδες, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, (εδώ εκλέγεται ο Τασούλας) που πριν από λίγες ημέρες απέτυχαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά ενώ - άγνωστο πως - οι συγκεκριμένες ΠΑΕ όλο αυτό το διάστημα έκαναν κανονικά μεταγραφές, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό που έτσι κι αλλιώς βασιλεύει στο πρωτάθλημα της Superleague, όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου.
Ο Σαμαράς είναι έντρομος μπροστά στην ιδέα ότι οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι των διεθνών ΜΜΕ που βρίσκονται στην Αθήνα θα παρουσιάζουν κάθε τόσο μια εικόνα χώρας μαφιόζων για την Ελλάδα.

Κι επειδή γερμανικό περιοδικό ετοιμάζει ήδη εκτενές ρεπορτάζ για τις αθλοπαιδειές Τασούλα-Καρασμάνη ο πρωθυπουργός επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά.

Από την άλλη είναι και ο φόβος του Αριστείδη Αλαφούζου. Η οικογένεια των Αλαφούζων έχει βγει στα κάγκελα το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό μάλιστα ήταν και το "κάψιμο" του Κουβέλη για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι Αλαφούζοι στην κυριολεξία τον πέταξαν στα σκυλιά πριν της ώρας του στέλντοντας μήνυμα στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος διατηρεί ένα Αρχείο με βάθος για τη Νέα Δημοκρατία, τα πρόσωπα και την ιστορία της.

Ο δε Σαμαράς έχει βαθιά γνώση του γεγονότος ότι ο πατριάρχης της οικογένειας Αλαφούζου γνωρίζει σαν την τσέπη του τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος έχοντας χτίσει ένα κεντροδεξιό προφίλ, δεν έκρυψε ποτέ τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τη Ν.Δ., αν και αυτές πέρασαν δια πυρός και σιδήρου. Με την οικογένεια Μητσοτάκη ειδικά οι δεσμοί του θύμιζαν σκωτσέζικο ντους.

Το Συγκρότημα Τύπου στήριξε καταρχήν την κυβέρνησή του κατά την περίοδο 1990- 1993, αλλά στη συνέχεια άλλαξε ρότα, εξαιτίας εμπλοκών στην αδειοδότηση του ραδιοφωνικού του σταθμού και της νομής των τηλεοπτικών συχνοτήτων, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι που έζησαν την ταραγμένη αυτή περίοδο.

Όμως, επειδή στην πολιτική και το επιχειρείν όλα αλλάζουν σε μια στιγμή, οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν και πάλι.

Τότε, ο Αριστείδης Αλαφούζος αποκαλύπτει πως έχει χρηματοδοτήσει το κόμμα της Ν.Δ. με 1 εκατ. δολάρια, αποδεικνύοντας πως πάντα πολιτική και επιχειρείν ήταν αλληλένδετα μεταξύ τους κα φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ανέκαθεν πάντως, το συγκρότημα Αλαφούζου ήθελε να παρεμβαίνει δυναμικά στα κοινά. Το κυριότερο, έχει διαμορφώσει ταυτότητα ιδεολογίας και πολιτικής, πράγμα που αναγνωρίζουν οι πάντες. Σήμερα π.χ. αυτή η ταυτότητα εκπροσωπείται από την «οικονομική τάξη», την ευνομία, το σταθερό μέτωπο εναντίον των αδυναμιών και της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος, αλλά και κατά των προνομίων των συντεχνιών με πρώτες τις συνδικαλιστικές κάστες, όπως και από την ανάδειξη της οικολογικής ευαισθησίας και της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος.

Έτσι, τόσο επί εποχής Σημίτη, όσο και επί Καραμανλή, επιδόθηκε σε «ασκήσεις ισορροπίας». Η κοινοτική οδηγία για τα διπύθμενα αποτέλεσε βαρόμετρο για τη στάση του συγκροτήματος έναντι κυβερνήσεων και υπουργών.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη, με το πρότυπο του πατέρα του, ναυτικού να επηρεάζει τη μετέπειτα επαγγελματική του «διαδρομή». Έχτισε έναν κραταιό όμιλο από έξι ναυτιλιακές εταιρείες.

Η μητρική «Αργοναύτης», στην οποία ο ίδιος συμμετέχει με 40,75% στο μετοχικό κεφάλαιο και ο γιος του Θέμης με 21,79%, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές διεθνώς. Μέσω μια πλειάδας θυγατρικών της, τις Sea Shell Enterprises, Sea Pearl Enterprises, Zenith Maritime, Corporation Bigal Shipping και Kyklades Maritime, όλες με χώρα βάσης τη Λιβερία, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου