Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Παρισιού...

Οι Γάλλοι τιμούν τους 130 ανθρώπους που χάθηκαν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών. Το μπλε, το λευκό και το κόκκινο χρώμα αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της χώρας, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει...
ζητήσει από τους πολίτες να τοποθετήσουν της γαλλικές σημαίες στα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα παραβρεθεί σε μία σεμνή τελετή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν από το μπαράζ επιθέσεων της «Μαύρης Παρασκευής» της 13ης Νοεμβρίου, όταν οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί των ισλαμιστών αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας αναμένεται να βρεθούν οι συγγενείς των θυμάτων, καθώς και όσοι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις. Γάλλοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια σεμνή και απλή τελετή, στην οποία θα μιλήσει ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι Γάλλοι δεν συνηθίζουν να τοποθετούν σημαίες στο σπίτι τους, ωστόσο ο Ολάντ θεώρησε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να συμμετέχουν όλοι σε αυτή την ιστορική ημέρα για την Γαλλία.

Και φαίνεται ότι οι πολίτες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, καθώς οι πωλήσεις των γαλλικών σημαιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Από την Μόσχα όπου βρέθηκε χθες και κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση ώστε να συγκροτηθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρέπει να διευρύνουμε περαιτέρω αυτό τον συνασπισμό με στόχο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ και τόνισε πως θα πρέπει όλες τις χώρες να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.

real.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου