Κυριακή, Μαΐου 22, 2016

ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

Όταν μία κυβέρνηση επιδιώκει να στηριχθεί, ταυτόχρονα, με βάση την όποια δυναμική μιας πολιτικής αυτοσυντήρησης, επιδιώκει και τις μεταγραφές από άλλους χώρους, που θα λειτουργήσουν, κατά την άποψή της, ως σωσίβιο. Υπό την έννοια αυτή, το πρωτοσέλιδο, είναι απόλυτα ορθό και έτσι πράγματι γίνεται.
Ωστόσο οι εξελίξεις, δεν εξηγούνται μόνον με βάση την πολιτική αυτοσυντήρηση. Πρέπει να υπαρχει και το κατάλληλο πεδίο δράσης, γι' αυτό.
Ξεκινώντας από την κυβέρνηση, θα λέγαμε ότι αδίκως κατηγορείται ως αριστερή.
Μόνον αριστερή, δεν είναι. Τα αναγκαίο, όσο και τραγικά μέτρα που έχει λάβει, η καθημερινή της ενασχόληση με τα κοινά-πέραν των λεκτικών πυροτεχνημάτων, που επί της ουσίας, δεν έχουν καμία σημασία- καταδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ...."το πάει το κέντρο". Προφανέστατα για να κερδίσει στηρίγματα.

Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία, μάλλον υποβοηθά το έργο των μεταγραφών. Αφήνοντας στο περιθώριο, στοιχεία υγιή που θα μπορούσαν να της προσφέρουν, περιχαρακωμένη από ένα δεξιό έως ακροδεξιό φιλόδοξο αρχηγικό σχήμα, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η ισχυροποίηση της ηγεσίας, αφήνει πολύ έδαφος, για να παίξει μπάλα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάτω από την λογική αυτή, δεν φαίνεται ότι λειτουργούν πλέον τα παραταξιακά αντανακλαστικά ούτε στην Νέα Δημοκρατία, ούτε στον Σύριζα.

Ο Σύριζα, λειτουργεί πλέον ως ένα κεντροαριστερό κόμμα, που δεν θα έλεγε όχι, εάν τον στήριζε και μέρος των απογοητευμένων της Νέας Δημοκρατίας. Για να μην παρεξηγηθούμε, ουδεμία σχέση έχει αυτό με την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, να στοχοποιήσει και να ενοχοποιήσει μέρος των παραδοσιακών δεξιών.

Η Νέα Δημοκρατία, λειτουργεί πλέον ως μικρο προσωποπαγές κόμμα, χωρίς καμία συγκεκριμένη ταυτότητα, μακρυά από την παραδοσιακή ιδεολογία της, που την οδήγησε στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο ύψιστο σημείο φθοράς του και φυσικά δέχεται πιέσεις από τον Σύριζα. Το ίδιο και άλλα κομματίδια-περίπτερα, που δεν έχουν τίποτε να προσθέσουν στο ιδεολογικό μωσαϊκό της χώρας.

Οι τάσεις που αναπτύσσονται, θα ήταν υπέρ του διπολισμού, εάν η Νέα Δημοκρατία είχε σχέδιο, άποψη, ξεκαθαρισμένες ιδέες, με βάση τις ρίζες της... του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Χαμένη όμως ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερες, άνευ κοινωνικών ευαισθησιών ιδέες, σε συνδυασμό με ακροδεξιές κορώνες, μάλλον δεν ευννοεί την δυναμική ενός διπολικού συστήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εάν κατορθώσει την διπλής κατευθύνσεως προσέγγιση με αριστερά (;) και δεξιά (;) είναι σίγουρο, ότι θα απομακρύνει το ενδεχόμενο αριστερής παρένθεσης... Κάτι που σημαίνει, πως ενώ η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ο Σύριζα θα γίνεται καθεστώς... Σκληρό και ακλόνητο. Κάτι δεν πρέπει να αλλάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου