Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών


Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναπτύσσει νέα στρατηγική προσέγγισης της κοινωνίας

Προσπάθεια να τονώσει το ηγετικό του προφίλ αλλά και να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προσεγγίζοντας τα αστικά και τα λαϊκά στρώματα κάνει ...ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσο οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το προβάδισμα, τόσο έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών, όσο και της κυβέρνησης αλλά και έναντι των προηγούμενων προέδρων της ΝΔ, θα επιδιώξει να διευρύνει το πεδίο μιας ενδεχόμενης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του. Για το λόγο αυτό ξεκινάει «επίθεση» προσέγγισης των κοινωνικών στρωμάτων που στήριξαν μέχρι πρότινος τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι, προς τούτο, τυχαίες οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την Κυριακή, όταν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αγρότες και επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα, στους χαμηλοσυνταξιούχους που με την περικοπή του ΕΚΑΣ φτάνουν να χάνουν μέχρι και το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους αλλά και στη γενικευμένη επιβάρυνση που προκαλούν οι έμμεσοι φόροι που επέβαλλε η κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε, ευλόγως, ότι η έμμεση φορολογία είναι η πλέον άδικη καθώς πλήττει δυσανάλογα τους πλέον οικονομικά ασθενείς.

Ένα 24ώρο μετά, στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης για την κοινωνική αλληλεγγύη, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ως προτεραιότητα του κόμματός του να επανασυσταθεί ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας, με αιχμή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέτρο που είχε αρχίσει να υλοποιεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη προκύπτει ως αποτέλεσμα της... σταδιακής πλήρους μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα μνημονιακό με κεντρικό αφήγημα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την επιστροφή της σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης. Όχι μόνον ανακλαστικά αλλά και στρατηγικά, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να βρεθεί «απέναντι», όχι βέβαια προσχωρώντας σε λογικές αντιμνημονίου, αλλά παρουσιάζοντας το δικό του σχέδιο για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη με παράλληλη εξυπηρέτηση του, αναδιαρθρωμένου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου