Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2016


Με απεργίες διαρκείας στον τομέα των μεταφορών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία, που τώρα έχουν ως κύριο στόχο να πλήξουν και το ευρωπαϊκό...

πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά σε δέκα ημέρες και πολλοί φίλαθλοι θα επισκεφθούν τη χώρα.
Από σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και ακολουθούν με απεργίες διαρκείας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες του Παρισιού. Απεργία διαρκείας μέσα στον Ιούνιο ψήφισε σήμερα και το 68% των μελών του μεγαλύτερου συνδικάτου των πιλότων της Air France σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο εργασιακό νόμο που προβλέπει μεταξύ άλλων ημερήσιο ωράριο μέχρι και 12 ώρες και αντί υπερωριακής αμοιβής ρεπό.
Την ίδια ώρα ορατός είναι και πάλι ο κίνδυνος έλλειψης καυσίμων καθώς 6 από τα 8 διυλιστήρια στη χώρα έχουν σταματήσει να λειτουργούν.
Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ζητά τροποποίηση ενός άρθρου στο επίμαχο νομοσχέδιο, όμως ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μανουέλ Βαλς επιμένουν ότι θα προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων χωρίς γίνει η παραμικρή αλλαγή, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι μετωπική και να μην διαφαίνεται μέχρι στιγμής σημάδια αποκλιμάκωσης.
Εν τω μεταξύ ο Μανουέλ Βαλς ματαίωσε και μετέθεσε "για το φθινόπωρο" την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στον Καναδά από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου, λόγω της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντηθεί στην Οτάβα με τον νέο πρωθυπουργό του Καναδά, τον Τζάστιν Τριντό, και στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Μόντρεαλ και το Κεμπέκ. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι που ματαιώνει ο Βαλς με αφορμή τον νόμο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τις αντιδράσεις των συνδικάτων.
Την περασμένη εβδομάδα ο Βαλς δέχτηκε σφοδρή κριτική από πολλούς πολιτικούς της χώρας του διότι την ώρα που οι αντιδράσεις στη Γαλλία κορυφώνονταν ο ίδιος βρισκόταν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου