Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε "σολομώντεια λύση" για τις offshore εταιρίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr θα προτείνει διεύρυνση στον κατάλογο των χωρώ ν για εξωχώριες εταιρίες


Της Ελένης Καλογεροπούλου

Σε αλλαγή του νόμου για τις off shore εταιρίες και όχι σε απόσυρσή του προσανατολίζεται τελικά η κυβέρνηση σύμφωνα... με αποκλειστικές πληροφορίες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Το μεσημέρι η Κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανακοινώσει την διεύρυνση του καταλόγου των χωρών για εξωχώριες εταιρείες κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει κατευναστικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος.

Με αυτό τον ελιγμό η κυβέρνηση προχωρά στην «διευθέτηση» του θέματος χωρίς να αποσύρει την σχετική διάταξη, αλλά οδηγείται σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις σοβαρές αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Σοβαροί τριγμοί

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τους σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς και εσωκομματικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Ελένη Καλογεροπούλου για το parapolitika.gr, παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για υποκρισία εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού όλοι γνώριζαν ότι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις βρισκόταν και αυτό το θέμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι η διαχείριση του όλου θέματος από την κυβέρνηση ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Έτσι τις τελευταίες ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, η άποψη των στελεχών που λέει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω την σχετική διάταξη αναγνωρίζοντας το λάθος της καθώς είναι πολύ σοβαρός ο αντίκτυπος στην κοινωνία εξαιτίας αυτού του θέματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ σήμερα εμφανίζεται με τίτλο «οφσάιντ για τις off shore» δίνοντας έτσι μια πρόβλεψη των κινήσεων που θα ακολουθήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες ώρες.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ήταν εξαρχής ατυχής. Τόσο η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν ήταν ξεκάθαρη και δημιουργούσε μεγαλύτερη σύγχυση στους αναγνώστες, ενώ και η απουσία κορυφαίων στελεχών από την υπεράσπιση του θέματος δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση και έκανε την αξιωματική αντιπολίτευση να οξύνει την κριτική της γι’ αυτό το θέμα.

Το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, βρισκόταν κλινήρης στο σπίτι της, εξαιτίας μιας ίωσης που την ταλαιπωρεί, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού η κυβέρνηση εμφανίστηκε να είναι αμήχανη και να μην μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στην κοινή γνώμη.

Μεγαλύτερη ένταση δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος αντέδρασαν καθώς θεωρούν ότι με την διάταξη αυτή συμψηφίζεται το θέμα Παπασταύρου, το οποίο μέχρι πρότινος το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει σημαία του κατά της διαπλοκής. Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από συστημικά μέσα ενημέρωσης κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης κι από κατηγορούμενοι βρέθηκαν κατήγοροι.

Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι η κυβέρνηση λέει ότι ψήφισαν την σχετική τροπολογία, όπως άλλωστε έκανε και η Νέα Δημοκρατία, και στη συνέχεια οι αρχηγοί τους αναγκάζονται να πούνε ψέματα και να το παίξουν «Πόντιοι Πιλάτοι».

Γι αυτό το λόγο, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία, η σχετική διάταξη είχε συζητηθεί, κατ’ αρχήν, μέσα στην αρμόδια επιτροπή για το Πόθεν Έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου