Σάββατο, Ιουνίου 25, 2016

H συνέχεια φαντάζει ακόμη πιο μαύρη...


Tα… γέλια του Ντόναλντ Τραμπ ακούγονται ήδη πάνω από κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα...

Πείτε τώρα ότι δεν το σκέφτεστε. Ότι δεν… χαμογελάτε με νόημα, έστω και με φυσική συστολή, στο περιθώριο της τραγωδίας του χάους που κινητροδότησε για την ανθρωπότητα η απόφαση των Βρετανών να κουνήσουν μαντίλι στην ιδέα και το μόρφωμα της Ενωμένης Ευρώπης.
Αφού...
το ζήσαμε και αυτό, μένει μονάχα μια… ομορφιά για να ζήσουμε. Με τη ματιά στραμμένη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Στον Λευκό Οίκο. Στο Οβάλ Γραφείο. Εκεί όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να εισέλθει ως… δικαιούχος των κλειδιών του γραφείου, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι στην επιλογική ανάγνωση της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης που πυροδότησε το 2008 η κατάρρευση της Lehman Brothers, ο χορός των τεράτων, των άκρων και του ισοπεδωτισμού, εξελίσσεται σε κυρίαρχη τάση για τις σύγχρονες κοινωνίες.

Από την άνοδο των άκρων σε όλη την Ευρώπη, στο Brexit. Από εκεί στην εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ. Και… πιο μετά, στον απόλυτο κίνδυνο παράδοσης της Γαλλίας στην κόρη του Λεπέν.

Μέχρι τότε βέβαια, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ενώ, τα… γέλια του Ντόναλντ Τραμπ ακούγονται ήδη πάνω από κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ακόμη και στις Βρυξέλλες, με το γνωστό… πρόβλημα ακοής και κατανόησης...

ysterografa.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου