Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Έλληνες φοιτητές σήκωσαν την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο και στο Λούβρο – ΦΩΤΟ


Δύο Έλληνες φοιτητές, ένας 20χρονος που σπουδάζει στην Αθήνα και μία συνομήλικη του που σπουδάζει στην Ελβετία, σήκωσαν την ελληνική σημαία μπροστά από τα ελληνικά εκθέματα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, και μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Όπως αναφέρει το ilialive.gr, οι δύο φοιτητές που κατάγονται ...από το Βαρθολομιό μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό που εκτίθεται κλεμμένος στα μουσεία του κόσμου και πήραν την απόφαση να προβούν σε μια μορφή διαμαρτυρίας για αυτά που στερείται η Ελλάδα και αποτελούν θησαυρούς της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Έτσι ταξίδεψαν στο Λονδίνο και το Παρίσι για να πάρει σάρκα και οστά η διαμαρτυρία τους.



Βρήκαν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα στην καρδιά της Ευρώπης, σηκώνοντας την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο και στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.



«Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα. Νιώσαμε πως εμείς οι ίδιοι ως νέοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκεται διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας... Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών», σχολίασε ο 20χρονος φοιτητής.



Όσο για τις στιγμές που βίωσαν ανέφερε ότι «τα συναισθήματα που νιώσαμε επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου, αλλά και το Βρετανικό Μουσείο ήταν υπερηφάνεια, αλλά και παράλληλα ντροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων... Πιστεύουμε στην ρήση που λέει ο Μαχάτμα Γκάντι “Γίνε η αλλαγή που θες να έρθει στον κόσμο” είπε ο ίδιος.





ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου