Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

Τι αναφέρει για τον «Κήρυκα Χανίων» στο πόρισμά της η πλειοψηφία της Εξεταστικής


Σοβαρές παρατυπίες εντοπίζει στην περίπτωση της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» το σχέδιο πορίσματος της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.) της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που παραδόθηκε προς επεξεργασία στις άλλες παρατάξεις.

Στο προτεινόμενο πόρισμα ....εντοπίζεται δάνειο 300.000 ευρώ προς την εφημερίδα, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ και παρέμεινε σε αδράνεια για τουλάχιστον 10 χρόνια, αφού δεν ενοχλήθηκαν ποτέ οι δανειολήπτες ώστε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή της οφειλής τους.

«Θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο εάν το συγκεκριμένο δάνειο θα είχε χορηγηθεί καν, εάν ο ωφελούμενος δεν ήταν εταιρία συμφερόντων εξέχοντα πολιτικού» αναφέρεται στο εν λόγω πόρισμα, υποδεικνύοντας προφανώς την οικογένεια Μητσοτάκη καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει το 60% των μετοχών της εταιρίας και ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 20%.

Στο ίδιο σχέδιο πορίσματος γίνεται αναφορά και σε παρατυπίες αλλά και «επιλήψιμες συμπεριφορές στελεχών» άλλης τράπεζας για τη χορήγηση στην ΚΗΡΥΞ Α.Ε. συνολικών δανείων 2.150.000, εκ των οποίων τα 1.300.000 ευρώ αφορούν την ανέγερση κτιρίου στο κέντρο των Χανίων, χωρίς να παρέχονται οι αναγκαίες εγγυήσεις, χωρίς να τηρούνται οι όροι των δανείων αυτών και χωρίς να ληφθεί υπόψη η χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα της εν λόγω εταιρίας.

Με νόημα τονίζεται το γεγονός πως και για τα δύο δάνεια η εταιρία ΚΗΡΥΞ Α.Ε. προχώρησε σε νέες συμφωνίες ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις τράπεζες 11 χρόνια μετά τις αρχικές εκταμιεύσεις και εν μέσω των αποκαλύψεων κατά τη λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που στο πόρισμα περιγράφονται με σαφήνεια κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στελέχη τραπεζών και μετόχους Μέσων Ενημέρωσης (τόσο για τα δάνεια του «ΚΗΡΥΚΑ Χανίων» και για των υπόλοιπων ΜΜΕ αλλά και για τα δάνεια των κομμάτων), εντούτοις, το 415 σελίδων πόρισμα της πλειοψηφίας δεν αποδίδει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και συνεπώς γίνεται σαφές ότι δε θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τα ίδια θέματα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου