Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος για την αξιολόγηση στο Δημόσιο






Παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι - Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή - Η διαμαρτυρία αφορά την τροπολογία για την αξιολόγηση στο δημόσιο ...
Στους δρόμους καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο, εν όψει της σημερινής ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για την αξιολόγηση στο δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει, για σήμερα στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.


Επίσης, έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12. 30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένουν να διευκολύνει τη συμμετοχή των υπαλλήλων στη διαμαρτυρία.


Η ΑΔΕΔΥ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, κατηγορεί την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ότι «προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να "απαντήσει" στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση. Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το ναυάγιο που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να "αποφασίζει και να διατάζει"! Δεν μπορεί προκειμένου να "σπάσει" μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να "απολογηθεί" στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η "μεταρρύθμιση" που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η "αξιοκρατία", η "ικανότητα" και η "ανασυγκρότηση" έγκειται στο να μην απεργείς; Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου