Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Kυριάκος: Προτεραιότητα η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου




Θερμή υποδοχή στον Μητσοτάκη -Στην Πάτρα για το 2ο προσυνέδριο της ΝΔ [βίντεο]

«Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Είναι προσωπική μου δέσμευση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ 

Τις κεντρικές στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ιδίου όσον αφορά στη νέα γενιά και στην εκπαίδευση ανέλυσε από το βήμα του 2ου προσυνεδρίου.... της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στη διάρκεια της παρέμβασής του στις εργασίες του προσυνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τους εκτρωματικούς, όπως τους χαρακτήρισε νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο νόμο που θα δίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία. «Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Είναι προσωπική μου δέσμευση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα έχει καμία σύνδεση με απολύσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε, διευκρινίζοντας ότι «όταν η οικονομία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θα αναζητεί εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες».

«Ο τρόπος να φέρουμε πίσω την γενιά του brain drain είναι να φέρουμε νέες ποιοτικές δουλειές με μια έκρηξη επενδύσεων» τόνισε.





Πάτρα: Θερμή υποδοχή στον Μητσοτάκη στο 2ο προσυνέδριο της ΝΔ

Στην Πάτρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2ο προσυνέδριο της ΝΔ, όπου μέλη και στελέχη του κόμματος τον υποδέχθηκαν θερμά.


Το 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι αφιερωμένο στους νέους. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να παρουσιάσει βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται για τη νέα γενιά.


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες του 2ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στην Πάτρα, παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι αφιερωμένο στους νέους.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει για σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμα μα».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Επίσης, ανέφερε ότι «το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του ΄80» και όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη, αφού εμπνέεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν το 1982 και το 1983».




Όσον αφορά στο θέμα της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική».

Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ώστε το παιδί μια φτωχής οικογένειας, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το παιδί μια πλούσιας οικογένειας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου