Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Νέες μαρτυρίες – φωτιά για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ


Συντάκτης:
efsyn.gr
Η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία γνώση είχε» για τους 23 διορισμούς που έγιναν στο Κέντρο, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Με αφορμή την κατάθεση του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιτροπή, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν εν γνώσει της κ. Κρεμαστινού, η τελευταία διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτόν και ουσιαστικά κλονίζει το αφήγημα Γεωργιάδη ότι όλα έγιναν νομότυπα.
«Ουδεμία γνώση είχα για τους διορισμούς αυτούς ούτε φυσικά είχε εισαχθεί αυτό το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο», υποστηρίζει η κ. Κρεμαστινού, η οποία συμπληρώνει ότι «το γεγονός ότι εμφανίσθηκαν ορισμένες επιστολές που απευθύνονταν σε μένα, ως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, πληροφορώντας με «για τη σύμφωνη γνώμη» ή ότι δηλαδή «εξετέλεσαν την προφορική εντολή μου» επικαλούμαι ακόμα και την κοινή λογική περί της αλήθειας της κατάθεσής μου» και τονίζει με νόημα: «Ένας λογικός πρόεδρος που λαμβάνει παρόμοιες επιστολές θα πρέπει να αντιδράσει, αλλιώς φαίνεται να αποδέχεται ότι έδωσε εντολή σε υφιστάμενους της να παρανομήσουν».
Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο Γ. Πιερουτσάκος
Στο μεταξύ, στο ίδιο ύφος με χθες, συνέχισε την κατάθεσή του σήμερα (Πέμπτη) ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009, Γιάννης Πιερουτσάκος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι κατά την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν υπήρξε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».
Για ακόμα μία φορά, ο κ. Πιερουτσάκος υπερασπίστηκε τις επιλογές που έκανε κατά τη θητεία του στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, μιλώντας για το θέμα των εμβολίων για τη γρίπη (όπου αγοράστηκαν 16 εκατ. αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόλις 300.000 εμβόλια), είπε ότι αρχικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε τη γρίπη ως «πανδημία» και συνέστησε τη χορήγηση δύο δόσεων στα συγκεκριμένα εμβόλια, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε την οδηγία και συνέστησε τη χορήγηση μόνο της μίας δόσης.
«Τα 16 εκατ. εμβόλια αγοράστηκαν, μετά από έγγραφο του ΠΟΥ, που συνέστησε σε όλα τα κράτη να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος και για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη στον γραφείο του τότε πρωθυπουργού με τον υπουργό κ. Αβραμόπουλο και την κ. Γιαμαρέλου. Τα 16 εκατ. εμβόλια τα πήρα κατόπιν υποδείξεως. Από το δάνειο των 200 εκατ. ευρώ για αυτά, ο υποφαινόμενος ξόδεψε μόνο 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ επεστράφησαν γιατί μία από τις εταιρείες δεν ήταν συνεπής», δήλωσε ο μάρτυρας.
Όσο για τα bonus 1.000 ευρώ που εγκρίθηκαν, επί ημερών του, από το ΔΣ ως οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι το ποσό αυτό δόθηκε νόμιμα, έπειτα από εισήγηση των νομικών του συμβούλων, για τη δουλειά που είχαν προσφέρει οι εργαζόμενοι για το θέμα της «πανδημίας» σε μια εποχή που ήταν, όπως τη χαρακτήρισε, «παχιών αγελάδων».
Για τα έξοδα του γραφείου προέδρου, που επί ημερών του ήταν 46.000 ευρώ για κάθε έτος, ο κ. Πιερουτσάκος ισχυρίστηκε ότι «για κάθε γραφείο υπήρχε τέτοιο κονδύλι για έπιπλα, υπολογιστές, καφέδες κ.λπ.».
Αναφορικά με το θέμα των 31 θερμικών καμερών για τις οποίες δαπανήθηκαν 5,2 εκατ. ευρώ για την αγορά και τη φύλαξή τους, ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε πως «η κάθε κάμερα υποστηριζόταν από δύο άτομα με 8ωρη βάρδια, έναν της ασφαλείας και ένα συνεργείο για να ελέγχει τις κάμερες».
Όσο για τα ποσά, της τάξης των 749 χιλιάδων ευρώ, που δόθηκαν ως χορηγίες στη Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνος , ο κ. Πιερουτσάκος υποστήριξε ότι «υπάρχουν ορισμένα θέματα που δεν μπορεί να επιληφθεί το κράτος και χρησιμοποιεί ΜΚΟ, όπως η Εκκλησία».

Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου