Σάββατο, Απριλίου 21, 2018

Τι έγινε στις 21 Απριλίου το 1967; (ΒΙΝΤΕΟ)




Σαν σήμερα, έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογες να είναι να γίνουν στις 28 Μαΐου.
Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. ...

Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο.
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
 

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
21η Απριλίου - Προκόπης Παυλόπουλος: Χρέος μας να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία
«Το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, και οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έθνους μας, πρέπει να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου