Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Ηχηρή παρέμβαση Κοτζιά σε Πομπέο: Τα όπλα που δίνετε στην Τουρκία, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας (BINTEO)





Οι τουρκικές προκλήσεις και η τουρκική προκλήτικότητα στο Αιγαίο βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του έλληνα ΥΠΕΞ με τον αμερικανό ομόλογο του, Μάικ Πομπέο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον Νίκο Κοτζιά να πραγματοποιεί ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα του εξοπλισμού που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία...

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ανώτερη διπλωματική πηγή και όπως αποκαλύπτει το HellasJournal, o Νίκος Κοτζιάς ανέφερε στον αμερικανό ομόλογό του ότι αμερικανικός και γερμανικός οπλισμός θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η ελληνοαμερικανική συνεργασία θα συμπεριλάβει και άλλους τομείς, όπως η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Το ζητούμενο και ο στόχος που συμμερίζονται οι Αμερικανοί, χωρίς να δημιουργηθεί ότι αγνοούνται άλλες χώρες στην περιοχή, είναι να ενισχυθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο για να διασφαλιστούν και οι μεταφορές υδρογονανθράκων από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο».





Συνεχίζονται οι σημαντικές επαφές Κοτζιά στις ΗΠΑ

Με ατζέντα που περιλαμβάνει θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες (ενεργειακά πρότζεκτς, διεύρυνση Βαλκανίων, ονομασία της ΠΓΔΜ, εξοπλιστικά, Σούδα, βάση drones κ.α) προσέρχεται στην συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Οι συζητήσεις που διεξάγονται με μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSA) , όπως ο κ. Μπόλτον , είθισται να είναι πιο «ανοιχτές αλλά και απόρρητες».




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/ichiri-paremvasi-kotzia-se-pompeo-ta-opla-poy-dinete-stin-toyrkia-tha-chrisimopoiithoyn-enantion-mas/#ixzz5GDRkfIAQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου