Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», το ηχηρό μήνυμα Τσίπρα σε Μπουτάρη (εικόνες – video)





Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός
Τι ζήτησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης από τον έλληνα πρωθυπουργό
Τη στήριξή του στον Γιάννη Μπουτάρη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών προανήγγειλε ο Τσίπρας
Τσίπρας: Νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία»
Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης 
Ο πρωθυπουργός δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια 
«Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», είπε για όσους ζητούν πρόωρες εκλογές....

Τη συμπαράστασή και τη στήριξή του του τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο στον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε με ηχηρό τρόπο ο έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο.

«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με πολύ ισχυρούς συμβολισμούς.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».




Σε θερμό κλίμα η συνάντηση των δύο ανδρών –«Σύμβολο η στάση του Μπουτάρη»

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο.



Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.



«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο του δημάρχου, αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος.


Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στoν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους, στο δημαρχείο.



Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια είπε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.




Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Και οι δυο άνδρες έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή τους στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση Ποντίων. Οι δυο άνδρες δέχθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εκεί βγήκαν οι ειδήσεις. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερωτήσεις για τις εκλογές αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα της ονομασίας είπε: «Βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση που ειναι ευαίσθητη. Εχουν γίνει βήματα μπροστά. Ακούω ορισμένους να λένε να μην παραδώσουμε. Εμείς εδω επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε. Εδω και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους και όχι από εμάς. Οι βόρειοι γείτονές μας εδω και πάνω από 70 χρόνια έχουν μια κρατική οντότητα που λέγονται Μακεδονία. Και φέρουν ένα όνομα το οποίο χωρίς άλλον προσδιορισμό παραπέμπει στον αρχαίο κόσμο και στην βαριά πολιτισμική κληρονομία της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο. Και πάμε να συμφωνήσουμε με τους γείτονές μας που βεβαίως αυτό είναι το οξύμωρο ότι έχουν μια κρατική οντότητα που εδώ και 70 χρόνια λέγεται Μακεδονία αλλά δεν έχουν καμια σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι μεγάλη νίκη».
Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

«Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός και σχολίασε πως «ονειρεύονται καρβέλια» όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό. Να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς επιτροπεία».

«Γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα Μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο με βάση την συνταγματική μας θητεία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο σε αυτά τα πλαίσια που έχουμε τα δημοσιονομικά. Ενα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα είναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο. Θα έχουμε λοιπόν έναν χρόνο μπροστά μας γι αυτό. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό. Να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της και όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία. Τωρα γιατί διαρκώς δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιμένουν γι αυτό είναι προφανές. Γιατί ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου