Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018

Η ελληνική γαστρονομία πάει στην Ευρωβουλή: Nτολμαδάκια για τους Ευρωβουλευτές





Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προώθηση της ΠΟΠ γαστρονομίας


Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μαγειρεμένη από διάσημους σεφ θα έχουν την ευκαιρία αν απολαύσουν οι Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προώθηση της ΠΟΠ γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο....

Αναλυτικότερα, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και γιαούρτι, μαγειρεμένα από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, αλλά και από άλλους διάσημους σεφ θα γευτούν την ερχόμενη εβδομάδα (25-27 Ιουνίου) οι Ευρωβουλευτές.

Στη διοργάνωση μετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, καθώς σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γερακίνα Μπισμπινά, η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Δίνοντας μια πρώτη εικόνα του μενού που θα παρουσιαστεί στο ευρωκοινοβούλιο, σημειώνει ότι αυτό περιλαμβάνει ακόμη μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμικαι γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί και τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο “Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής” με κρεμέ από κεράσια Ροδοχωρίου και τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, αλλά και κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας και ζελέ από Ούζο Μακεδονίας. Τις συνταγές θα προετοιμάσουν ο πατέρας Επιφάνειος και σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/i-elliniki-gastronomia-paei-stin-eyrovoyli-ntolmadakia-gia-toys-eyrovoyleytes/#ixzz5J3CuvNJJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου