Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2018

Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια (εικόνες – video)






«Η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα. Επομένως, καλώς ήρθατε πίσω» αναφέρει o πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο
Ο πορτογάλος ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μίας δύσκολης οκταετούς περιόδου, από την οποία όλοι διδάχθηκαν μαθήματα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απέστειλε μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του στην Ελλάδα, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος...
«Η Ελλάδα να χτίσει πάνω σε αυτό το επίτευγμα, εμμένοντας σε υγιείς δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές», τονίζει ο Ντομπρόβσκις
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα επανακτά την οικονομική της ανεξαρτησία

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίασαν μέσω Twitter την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, πλέκοντας το εγκώμιο της χώρας μας για τις προσπάθειές της.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα σε θέση να μπορεί να απολαμβάνει τα πλήρη οφέλη της συμμετοχής στην Ευρωζώνη και να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ευρώ. Υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα. Επομένως, καλώς ήρθατε πίσω» αναφέρει στην ανάρτησή του o πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.





Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, ο πορτογάλος ΥΠΟΙΚ, αφού καλημερίζει στα ελληνικά, σημειώνει πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μίας δύσκολης οκταετούς περιόδου, από την οποία όλοι διδάχθηκαν μαθήματα.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι επιστρέφουμε και πάλι σε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, καταγράφεται πλεόνασμα, η οικονομία αναμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει επίσης ότι για την Ελλάδα αρχίζει μία νέα πραγματικότητα. «Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα, αλλά δεν υπάρχουν και άλλες εκταμιεύσεις», εξηγεί και ξεκαθαρίζει ότι από τη στιγμή που η χώρα ανακτά τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής έχει και νέες ευθύνες.





Τα συγχαρητήρια του Τουσκ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απέστειλε μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του στην Ελλάδα, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στο λαό της για τον τερματισμό του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κερδίσατε το αύριο», έγραψε στα ελληνικά ο Τουσκ.




Τα συγχαρητήρια του Ντομπρόβσκις

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την έξοδο από το μνημόνιο έστειλε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τους πολίτες της για την έξοδο από το πρόγραμμα σταθερότητας! Υποστηριζόμενη από τους ευρωπαίους εταίρους, η Ελλάδα πραγματοποίησε μια βαθιά μεταμόρφωση του κράτους και της οικονομίας της. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να χτίσει πάνω σε αυτό το επίτευγμα, εμμένοντας σε υγιείς δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές», έγραψε χαρακτηριστικά.

.



Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα επανακτά την οικονομική της ανεξαρτησία

«Μέρα γιορτής» η σημερινή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, όπως σημειώνει ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω Twitter.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα του ΕSM και θα επανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία», υπογραμμίζει εισαγωγικά. Και θυμάται, «πριν από οκτώ χρόνια η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Η Ελλάδα είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχασε την πρόσβαση στις αγορές. Έκτοτε η ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός δούλεψαν πολύ σκληρά για να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα, να εκσυγχρονίσουν την οικονομία και να δημιουργήσουν ξανά ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου η ελληνική οικονομία να γίνει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της. Ο ESM θα είναι ένας μακροχρόνιος εταίρος της Ελλάδας. Έχουμε συμφέρον να τα πάει καλά στο μέλλον η ελληνική οικονομία», σημειώνει κλείνοντας.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου