Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018

Θρίλερ για γερά νεύρα στην ΠΓΔΜ – «Σαφάρι» Ζάεφ για έναν ακόμα βουλευτή (εικόνες – video)






Προς επ’αόριστον αναβολή η ψηφοφορία εάν ο Ζάεφ δε βρει έναν ακόμα βουλευτή για να «πιάσει» την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 της σκοπιανής Βουλής
Στη «δεξαμενή» του VMRO κοιτάζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Ισχυρές πιέσεις στη γειτονική χώρα για να «περάσουν» οι συνταγματικές αλλαγές
«Να ψηφίσουμε εδώ και τώρα – Δεν περνάει η συμφωνία», ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE

Τουλάχιστον εκατό κάμερες είναι τοποθετημένες στον εξώστη της σκοπιανής Βουλής αναμένοντας τη στιγμή που θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, το εναρκτήριο λάκτισμα δεν έρχεται. Ο λόγος; Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ζόραν Ζάεφ αναζητά έναν ακόμη βουλευτή για να «πιάσει» την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για τις συνταγματικές αλλαγές. «Είμαστε στους 79 και λείπει ένας», σύμφωνα με τη Στεφανία Μουρελάτου, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.



Σε περίπτωση που δε βρεθεί ένας ακόμη βουλευτής και πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Ωστόσο, Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, Makfax αναφέρει πως η συνεδρίαση που επρόκειτο να λάβει χώρα την Παρασκευή και η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί επ’ αόριστον αν η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων. Επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές, πολύ μικρή είναι πλέον η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση Ζάεφ από τους απαραίτητους 80 βουλευτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Ζάεφ κοιτάζει προς τη «δεξαμενή» βουλευτών του αντιπολιτευόμενου VMRO.

Σε περίπτωση που βρεθεί ένας ακόμη βουλευτής, έχει δύο ακόμα ψηφοφορίες. Την Τρίτη, θα έχει ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση.



«Να ψηφίσουμε εδώ και τώρα – Δεν περνάει η συμφωνία»

Την έναρξη της ψηφοφορίας επί της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Μιλοσόσκι ανέφερε ότι ο λαός, μέσω του δημοψηφίσματος, δήλωσε σαφώς πως δεν υπάρχει εντολή για συνταγματικές αλλαγές.

«Απαιτούμε από τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3», διαμήνυσε.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν αληθεύουν οι φήμες πως επτά από τους βουλευτές του θα ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, ο κ. Μιλοσόσκι δήλωσε ότι η βούληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές.



Βίντεο: ΑΝΤ1






Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/thriler-gia-gera-neyra-stin-pgdm-safari-zaef-gia-enan-akoma-voyleyti-video/#ixzz5UOiC6xQK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου