Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2018

Αχτσιόγλου: Νομοθετείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – Θα ευνοηθούν 250.000 ασφαλισμένοι





«Προχωράμε στην υλοποίηση μίας από τις κεντρικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για το 2019. Νομοθετούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που θα ευνοήσει 250.000 ασφαλισμένους», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της.... στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Το μέτρο», όπως διευκρίνισε, «συνιστά μία έμπρακτη επιβεβαίωση ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει, ότι μπορούμε πια να κάνουμε πολιτικές οι οποίες να είναι δημοσιονομικά επεκτατικές και ότι, πρακτικά, ο κόσμος θα μπορεί να δει το τι σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με μία υλική αποτύπωση στην τσέπη του».

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, η εισφορά για την κύρια σύνταξη μειώνεται κατά 33% από 1/1/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά.



Επίσης, για επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς), η εισφορά για επικουρική και εφάπαξ μειώνεται αναδρομικά, από 1/1/2017, στο ελάχιστο ποσό των 64,5 ευρώ.



Επιπλέον, υπενθύμισε ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, πληρώνουν λιγότερα απ’ ό,τι με το προηγούμενο σύστημα και σίγουρα πληρώνουν δικαιότερες εισφορές, αφού συνδέονται με το πραγματικό εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου