Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019

Στη Βόρεια Μακεδονία η ρηματική διακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ – Ποια είναι τα επόμενα βήματα





Στη Βόρεια Μακεδονία απεστάλη σήμερα, Τρίτη η ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία κοινοποιείται στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εκ μέρους της ελληνικής Βουλής η κύρωση τόσο τηςΣυμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πλέον, με την κοινοποίηση της ρηματικής διακοίνωσης της Αθήνας στην κυβέρνηση των Σκοπίων, ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο βήμα.

Έτσι, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να στείλουν κοινή επιστολή προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, στον οποίο και θα κοινοποιούν τη μεταξύ τους συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών).

Σημειώνεται ότι παράλληλα έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ για την αλλαγή της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Στη συνέχεια, η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να ενημερώσει τον ΟΗΕ και όλους τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει για την αλλαγή της ονομασίας και τις υπόλοιπες μεταβολές που επέρχονται βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/sti-voreia-makedonia-i-rimatiki-diakoinosi-toy-ellinikoy-ypex-poia-einai-ta-epomena-vimata/#ixzz5fKtuqOJK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου