Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Στο φως σοβαρές καταγγελίες χειριστών για κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια (video)






Η τραγωδία στον Πόρο με την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου έχει συγκλονίζει και ο ALPHA έφερε στο φως της δημοσιότητας σοβαρές καταγγελίες χειριστών για κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια, με βάση ρεπορτάζ του Σωτήρη Γιατζόγλου.


Συγκεκριμένα, πριν από ενάμιση χρόνο είχε σταλεί επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες Αρχές για τον κίνδυνο πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου ελικόπτερα προσγειώνονται και απογειώνονται ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον ALPHA έπειτα από παράπονα και καταγγελίες χειριστών ελικοπτέρων έγινε αυτοψία από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, έγινε φωτογράφιση και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση με έγγραφο προς τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ,το υπουργείο Μεταφορών και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσαν να υπάρξει σήμανση στα καλώδια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι το δυστύχημα στον Πόρο προκλήθηκε έπειτα από πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα συγκεκριμένα καλώδια. Μπορεί από άλλο πρόβλημα το ελικόπτερο να βρήκε στα καλώδια της ΔΕΗ. Το πιο πιθανόν είναι ο πιλότος να μην τα αντιλήφθηκε και να έπεσε πάνω τους. Αν υπήρχε μια σήμανση ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

Στον Γαλατά δεν υπάρχει ελικοδρόμιο, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες με δική τους ευθύνη κάνουν μεταφορές με τα ελικόπτερα να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε χώρο κοντά στο γήπεδο της περιοχής.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ALPHA:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου