Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019

Σκληρή απάντηση Κικίλια στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία




Την οργισμένη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας προκάλεσε ανακοίνωση του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές.


Με τίτλο: «Μιλούν για τις προσλήψεις στην Υγεία, αυτοί που απογύμνωσαν τα νοσοκομεία μας», ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στρέφει τα πυρά του προς την πρώην πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μιλούν για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αυτοί που χωρίς σχεδιασμό απογύμνωσαν τα νοσοκομεία μας, αυτοί που δεν κατάφεραν επί 4,5 χρόνια ούτε καν να καλύψουν το 1:1 στην αναλογία αποχωρήσεων/προσλήψεων στο Ε.Σ.Υ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.


Δείτε τη συνέχεια της ανακοίνωσης:


“Μιλούν για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, αυτοί οι οποίοι προκήρυξαν 1618 θέσεις ιατρών μέσα στο 2018 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 είχαν ολοκληρώσει μόνο τις 354 από αυτές (22%).

Μιλούν για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αυτοί οι οποίοι αύξησαν μέσα σε 4 χρόνια κατά 65% τη δαπάνη για επικουρικό προσωπικό. 335 εκ. ευρώ τα οποία σε μεγάλο ποσοστό θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία μας.


Δείτε τη συνέχεια της δήλωσης, αλλά και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου