Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Καλύπτει τον Θεοχάρη ο Πέτσας παρά τη διπλωματική γκάφα στον τουρισμό




«Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει»




Πολιτική κάλυψη στον Χάρη Θεοχάρη παρέχει η κυβέρνηση διά του Στέλιου Πέτσα, αναφορικά τις διπλωματικές δονήσεις που σημειώθηκαν από τη διαχείριση του υπουργού Τουρισμού στο ζήτημα της λίστας με τις 29 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται επίσημα αεροπορικές πτήσεις από τον Ιούλιο, προκάλεσε την οργή των κυβερνήσεων αρκετών χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της επίμαχης λίστας, αρκετές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά) αντέδρασαν, καθώς η εν λόγω λίστα αντί να ονοματίσει τα αεροδρόμια από τα οποία η Ελλάδα θα δέχεται απευθείας πτήσεις, ανέφερε κράτη, με συνέπεια όσοι απουσιάζουν από τη λίστα να διασύρονται. Ωστόσο, το ζήτημα απέκτησε διπλωματικές διαστάσεις, με τον ιταλό ΥΠΕΞ Λουίτζι ντι Μάιο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες της Ελλάδας. Σύμφωνα με την «Εστία», μετά τις εν λόγω εξελίξεις, η υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία, είναι πλέον στον «αέρα».

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του κ. Θεοχάρη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ωστόσο, να εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του υπουργού Τουρισμού.

«H κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του τουρισμού από τον αρμόδιο υπουργό. Και συνεχίζει:

«Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος.

Η κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του Σχεδίου της. Ενός δυναμικού Σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.

Αντίθετα, όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία.

Υ.Γ. Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό».

ΣΥΡΙΖΑ: Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

«Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κ. Πέτσα και πρόσθεσε ότι «ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού, τον οποίο κάλυψε πλήρως, στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

«Ελπίζουμε», σημείωσε, «την ερχόμενη Πέμπτη που ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για τον τουρισμό με τον κ. Βρανάκη, όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου, να μην έχει ξαφνικά ανειλημμένες υποχρεώσεις ο αρμόδιος υπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου