Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη στις τράπεζες: Στηρίξτε τις επιχειρήσεις, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες



Με αφορμή το μήνυμα αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου.
Νέο αυστηρότατο μήνυμα Άδωνι Γεωργιάδη προς τις τράπεζες να ενισχύσουν άμεσα οικονομικά τις επιχειρήσεις, διαφορετικά σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες για όσες καθυστερούν.


Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.


"θα δούμε πόσα χρήματα δόθηκαν και θα κριθούν τόσο οι διοικήσεις όσο και τα στελέχη και αν δούμε ότι δεν συμβαίνει αυτό τότε θα αφαιρούνται πόροι για να μεταφερθούν σε άλλη τράπεζα. Θα είμαστε αμείλικτοι" υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.


Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αναλάβει να χορηγήσουν δάνεια στις επιχειρήσεις και οι επιδόσεις τους ως προς την χορήγηση θα κριθούν εντός 30 ημερών.

Με αφορμή το μήνυμα αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τις επιχειρήσεις να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου που ανοίγει σε μία ώρα για το μεγάλο εγγυοδοτικό πρόγραμμα των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας τέλος στον Νίκο Παππά που ζητούσε τη ενίσχυση των επιχειρήσεων χωρίς να τηρούνται τα αυστηρά κριτήρια δήλωσε:

"Σας άκουσα κύριε Παππά και σκεφτόμουν τις μελλοντικές εξεταστικές που θα στήνατε αν δίναμε χωρίς τυπικά τραπεζικά κριτήρια τα δάνεια. Γιατί αύριο, εσείς και ο κ. Πολάκης θα μου λέτε πήγαινε στο ειδικό δικαστήριο. Σέβομαι την κριτική που κάνετε στις διοικήσεις των τραπεζών γιατί είναι οι ίδιοι που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα, τι μας λέτε ότι εσείς κάνατε κακές επιλογές; Εμείς θα επανεξετάσουμε τις χορηγήσεις που θα γίνουν αν δούμε πως υπάρχει πρόβλημα στο πώς δίνουν οι τράπεζες τα χρήματα τότε οι σχέσεις μας με τις διοικήσεις θα είναι πολύ άσχημες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου