Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Ένταση με μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα – Έξι τραυματίες αστυνομικοί, πάνω από 10 προσαγωγές




«Βροχή» από μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών


Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, με ομάδα διαδηλωτών να πετάει μολότοφ και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.





Η ατμόσφαιρα από τα χημικά έγινε αποπνικτική, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους και να απομακρύνονται από το σημείο.

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή, τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι αστυνομικοί.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές επικρατούσε ηρεμία έξω από τη Βουλή, ενώ παρέμεναν στο Σύνταγμα διαδηλωτές.




Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, οι οποίοι με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.














Παράλληλα πορεία πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου που αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.



Συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποίησαν και εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου