Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020

Συνέντευξη – Κ. Μπογδάνος: Επιτέθηκαν άνανδρα στη γυναίκα μου – Φέτος πήραμε λιγότερα από 2.000 ευρώ κρατικής διαφήμισης






Είναι αδιαμφισβήτητα μια προσωπικότητα που έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με θυελλώδεις διαμάχες και κόντρες, άλλοτε λόγω κάποιων «ακραίων» θέσεών του, άλλοτε λόγω «προσωπικής κόντρας» με κάποιον από τους «ορκισμένους» επικριτές του.



Μετά από την τηλεφωνική μας συνέντευξη που κράτησε τον τριπλάσιο χρόνο απ’ ότι είχαμε υπολογίσει, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να φανεί «επιθετικός» με όσα λέει. Για τους επικριτές του τονίζει ότι δεν τους θεωρεί «δαίμονες και διαβόλους» για να τους πετάξει «στην κόλαση», ούτε να τους στείλει «στην Μακρόνησο...».



«Κανονικό δημοκρατικό διάλογο και να πηγαίνουμε στην κάλπη με επιχειρήματα, μπορούμε να κάνουμε;» ήταν η τελευταία του φράση, λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο.



Πάντως στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν άφησε τίποτε να «πέσει κάτω» από όσα του καταλογίζουν.



Απάντησε για το site του -το οποίο πλέον ανήκει στη σύζυγό του- για την κρατική διαφήμιση που παραδέχεται ότι πήρε, αλλά και για τον πόλεμο που δέχεται, αν και ο ίδιος αρνήθηκε να λάβουν -για ηθικούς λόγους όπως λέει- τα έσοδα της κρατικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.



Επιβεβαιώνει και εξηγεί για ποιο λόγο αισθάνεται στοχοποιημένος, κάνει τον «σταυρό του» και εύχεται καθημερινά να μην του συμβεί κάποιο κακό, ενώ υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι υποβάλλεται «σε έναν στοχευμένο, ενορχηστρωμένο τραμπουκισμό», και πως «απειλείται από κέντρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ».



Ο Κ. Μπογδάνος διαχωρίζει ξεκάθαρα την ριζοσπαστική αριστερά από τον εθνικοσοσιαλισμό και τον ναζισμό, θεωρεί όμως ότι «μετέρχονται συχνά κοινές μεθόδους».



Του αρέσει να συζητά συχνά με «ευγενείς» αριστερούς, όπως ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ25 και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, αλλά και κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκαλύπτει για να μην τους προξενήσει «ζημιά», αφού γνωρίζει πως οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου τον θεωρούν «τοξικό»…



Στα εθνικά θεωρεί ότι η προκλητικότητα του Ερντογάν έχει την σφραγίδα «ΣΥΡΙΖΑ» και προσπαθεί να αποδομήσει τον ισχυρισμό βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αν δεν υπήρχε η Συνθήκη των Πρεσπών, οι Τούρκοι θα είχαν ήδη στρατεύματα στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.



Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν διστάζει να απαντήσει για το αν υπάρχει ακροδεξιά πτέρυγα στην ΝΔ, κι αν διαχωρίζει τον εαυτό του, όπως και κάποιους ακόμη… πιο «σκληροπυρηνικούς», εντός των τειχών του κυβερνώντος κόμματος.



Μιλάει όμως και για την ευρύτερη αριστερά, όπου με αυτά που λέει, πρόκειται να προκαλέσει νέο «τσουνάμι» αντιδράσεων εναντίον του… Θεωρεί μάλιστα ακόμη και το κίνημα «BLACK LIVES MATTER» στις ΗΠΑ, ένα πολιτικό κίνημα της αριστεράς…



Η δε συνέντευξή του στο PIPERATA.GR κλείνει με ένα μήνυμα προς τους αριστερούς συνομιλητές του. Οπωσδήποτε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει ξανά «δονήσεις»!





Συνέντευξη στον Σωτήρη Γιατζόγλου





Πολλοί σας κατηγορούν ότι περάσατε το site σας (meaculpa.gr), το έχετε στο όνομα της συζύγου σας για να εισπράττετε κρατική διαφήμιση. Πήρατε φέτος καθόλου κρατική διαφήμιση; Είναι αυτό ηθικό για έναν βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης;

Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο το site δεν είχε κρατική διαφήμιση. Από τον Νοέμβριο και μετά πήρε 500 ευρώ διαφήμιση από την ΔΕΠΑ, κι άλλα 800 ευρώ, επίσης από την ΔΕΠΑ. Αυτή είναι όλη μας η κρατική διαφήμιση. Κι ενώ η απήχηση και τα impressions (σ.σ. οι εντυπώσεις), το δικαιολογούσαν απόλυτα, ήμουν εγώ αυτός, που -για λόγους ηθικούς και όχι νομικούς- ζήτησα να αποκλειστεί το site της συζύγου μου από τις λεγόμενες λίστες Πέτσα. Έχω προσέξει ακριβώς για λόγους ηθικούς να μην λαμβάνουμε κρατική διαφήμιση που πάντως ως site δικαιούται...



Αναφέρεστε στο μητρώο των site που αποτελεί προϋπόθεση για κρατική διαφήμιση...

Σωστά! Και την οποία βεβαίως ποτέ δεν πήρα επί ΣΥΡΙΖΑ. Κομμένος από όλες τις κρατικές διαφημίσεις και καμπάνιες ήμουν επί ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω επειδή τώρα κάποιοι συριζαίοι διαμαρτύρονται.



Οπότε η τελευταία κρατική διαφήμιση που πήρατε ήταν πότε και τι ύψους;

Για το 2020, είναι ένα σύνολο 1500 ευρώ με πιθανότητα να υπάρχει άλλο ένα ποσό 500 ευρώ. Με κατηγόρησαν ότι πήρα κρατική διαφήμιση στο site μου. Και μάλιστα με άνανδρο τρόπο επιτέθηκαν και στην γυναίκα μου. Δεν τους έχει πει κανείς ότι τα γυναικόπαιδα δεν τα πυροβολούν; Αφήνουν να εννοηθεί και μιλούν για πακτωλούς χρημάτων, ενώ μιλάμε για σύνολο διαφημιστικής δαπάνης κάτω των 2000 ευρώ συνολικά, όλο εντός του 2020.

Την ώρα που ο ίδιος ζήτησα να μην συμπεριληφθώ στις καμπάνιες για τον κορωνοιό, στις οποίες το site είχε δικαίωμα να περιλαμβάνεται.

Τα «μασάγανε» 5 χρόνια κι έρχομαι εγώ και λέω «δεν θέλω» και παίρνω μία "ανθυποδιαφήμιση" που δικαιούμαι κιόλας, εκτός λιστών και κάνουν όλη αυτή την συκοφαντική εκστρατεία. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου. Διότι η Αυγή δεν μηνύεται, είναι κομματικό όργανο, δεν μπορώ να μηνύσω την Αυγή, είναι σαν να μηνύω το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕφΣυν μηνύεται όμως...



Γίνατε πρωταγωνιστής τις τελευταίες ημέρες σε μια διαμάχη που το κόμμα σας θεωρεί τελικά ότι στοχοποιηθήκατε. Εσείς νιώθετε στοχοποιημένος; Φοβόσαστε ότι κινδυνεύετε;

Βεβαίως νιώθω στοχοποιημένος. Όταν «νεολαίος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώνει την επιθυμία να έχω δολοφονηθεί από την 17 Νοέμβρη, είναι λογικό να νιώθω στοχοποιημένος, καθώς έχω και μία ανοιχτή δικαστική υπόθεση με τον Ρουβικώνα που έχει διατυπώσει ρητή απειλή εναντίον μου… Και μέσα σε όλα αυτά, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ με ψευδεπώνυμους κυρίως λογαριασμούς στο διαδίκτυο αλλά και μέσω άλλων, οι οποίοι επώνυμα θέλουν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους προς εμένα, με εντελώς απαράδεκτο τρόπο, όλα αυτά πλαισιώνουν την απειλή. Και επίσης, με τελευταίο δεδομένο ότι έχω δεχθεί επίθεση, έχω υπάρξει θύμα άγριου ξυλοδαρμού …ναι στοχοποιούμαι. Δεν το βλέπει κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής; Είναι δηλαδή ανάγκη να το πω εγώ;

Όσον αφορά στο αν φοβάμαι, απολαμβάνω της προστασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνω και τον Σταυρό μου και θέλω να μην σκέφτομαι αρνητικά.



Υπάρχουν μέρη που δεν μπορείτε να πάτε;

Από πριν υπήρχαν μέρη που δεν μπορώ να πάω. Δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις να κάνω βόλτα, πολλώ δε μάλλον μόνος μου, σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι όμως... Και άλλοι δεν μπορούν να πάνε και οι περισσότεροι είναι πρώην προβεβλημένοι συνάδελφοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορούν να πάνε όπου δεν μπορώ να πάω εγώ…

Εδώ όμως πρόκειται για κάτι άλλο. Εδώ πρόκειται για έναν στοχευμένο, ενορχηστρωμένο τραμπουκισμό, από την αξιωματική αντιπολίτευση και είμαι ευγνώμων προς τη Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωση που έβγαλε και η οποία κατοχυρώνει απόλυτα το γεγονός ότι απειλούμαι και απειλούμαι από κέντρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ… Δεν θέλω να τσουβαλιάζω τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να τσουβαλιάζω ούτε τους πολιτικούς μου αντιπάλους.



Είδατε ότι και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το πρωτοσέλιδο της Αυγής. Τώρα που γνωρίζετε ότι το έχουν κατακρίνει ακόμη και στελέχη του κόμματος, θα σκεφτόσασταν διαφορετικά πριν κάνετε την δική σας ανάρτηση;

Η δική μου ανάρτηση ήρθε ώρες μετά την τραμπούκικη, χρυσαυγίτικη ουσιαστικά, απειλή του «νεολαίου» του ΣΥΡΙΖΑ. Δικαζόταν μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση και την ώρα που δικάζονταν η συγκεκριμένη εγκληματική ναζιστική οργάνωση ένας νεολαίος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίκληση σε παρεμφερείς αν όχι χειρότερες πρακτικές του άλλου άκρου. Από μόνοι τους δημιουργούν αυτό το οποίο εγώ περιέγραψα. Τώρα θα προτιμούσα για να σας πω την αλήθεια να μην έχουμε μπει καθόλου σε αυτό το πνεύμα σε αυτό το κλίμα και σε αυτή την ατμόσφαιρα. Θα προτιμούσα τα αυτονόητα, να μην χρειάζεται να διευκρινίζεται φερ’ ειπείν ότι η ριζοσπαστική αριστερά - που καμία σχέση δεν έχει με την ανανεωτική αριστερά, κάτι το οποίο είχε επισημάνει ρητά και ο μακαρίτης ο Κύρκος - δεν ταυτίζεται, ούτε σχετίζεται ιδεολογικά και κομματικά βεβαίως, με τον εθνικοσοσιαλισμό, με τον ναζισμό. Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Χρυσή Αυγή και ότι η Αυγή δεν είναι ο Στόχος. Δυστυχώς όμως μετέρχονται συχνά κοινές μεθόδους.



Έχετε προβληματιστεί για ποιο λόγο οι πολιτικοί σας αντίπαλοι ενοχλούνται τόσο πολύ από τις αναρτήσεις ή τις δηλώσεις σας;

Ενδεχομένως επειδή είμαι ο συντηρητικός φιλελεύθερος, με μία λέξη, ο «δεξιός», που δεν έχουν συνηθίσει. Δεν έχουν συνηθίσει έναν δομημένο, στοιχειοθετημένο, πατριωτικό λόγο, που συνοδεύεται από σαφώς φιλελεύθερες επιλογές και αξίες... Να διατυπώνεται χωρίς ενοχή και με τρόπο ευθύ, μέσα σε ένα πλαίσιο μεταπολιτευτικής κυρίαρχης αριστερής κουλτούρας.

Λέω τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι, όπως πιστεύω πως είναι και πολλές φορές εκφράζομαι και με γωνίες στο λόγο μου... Αυτό αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό.



Είστε από τους πιο νέους βουλευτές σε ηλικία. Με ποιους κάνετε παρέα; Είναι μόνο από την Νέα Δημοκρατία ή και από άλλα κόμματα;

Μέσα στο κοινοβούλιο, κάνω παρέα με όλους όσοι είναι ευγενικοί και αφανάτιστοι. Μπορώ να πιάσω μία καταπληκτική κουβέντα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως μπορώ να κάνω μία ωραία συζήτηση με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, του ΜέΡΑ25. Βεβαίως με ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε λογοφέρει, έχουν εκφρασθεί εναντίον μου αρνητικά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς ad hominem, όχι, δεν θα πάω να πιάσω ψιλή κουβέντα. Αυτό όμως δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, αυτό είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Έχω κάνει μια πολύ ωραία κουβέντα σε κάποια στιγμή στο περιστύλιο, με τον Παφίλη, τις μέρες που ήταν τεταμένη η ατμόσφαιρα με το κομμουνιστικό κόμμα λόγω του «καρατέκα» του ΚΚΕ... Όποιος δεν είναι φανατικός και δεν επιτίθεται επί προσωπικού, είναι δημοκρατικός συνομιλητής και είμαι ο πρώτος που θα το χαρεί.



Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή τους στο PIPERATA.GR αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζονται ότι αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών, είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν ήδη τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα βόρεια σύνορά μας, όπως και τουρκικά αεροσκάφη. Αυτόν τον κίνδυνο τον είχατε υπολογίσει όταν λέγατε ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών;

Από που το ισχυρίζονται αυτό, τι κρυστάλλινη σφαίρα έχουν και τι γεωπολιτικές μαντικές ικανότητες «Ταρώ» και για ποιο λόγο θα συνέβαινε αυτό τώρα και δεν έχει συμβεί νωρίτερα και διατείνονται και το ισχυρίζονται; Κατά πρώτον δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη προσέγγιση...

Δεν πιστεύω ότι θα το κάνανε γιατί θα αποσταθεροποιούσαν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους. Δεν θα υπήρχε αυτή την στιγμή ανοιχτή η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Συνεπώς, εάν θα καλείτο μια χώρα μη ευρωπαϊκά κινούμενη όπως η ΠΓΔΜ, δεν νομίζω ότι θα έλεγε, «α ωραία θα γίνω τώρα κι εγώ καρντάσι του Ερντογάν» που είναι ο πλέον δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας του διεθνούς συστήματος αυτή την στιγμή... Θα πήγαινε δηλαδή να προσκολληθεί εκεί; Δεν είμαι καθόλου βέβαιος... Ενώ μπορώ να συζητήσω αυτό το οποίο λένε, το προβάλλουν σαν μια βεβαιότητα η οποία καθόλου δεν στοιχειοθετείται. Αυτό που στοιχειοθετείται όμως, είναι ότι προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν διαγνώσει την επιθετικότητα Ερντογάν και ήθελαν να παγιδεύσουν τη Νέα Δημοκρατία με το εξής δολοπλόκο τέχνασμα...

Γνώριζαν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέναντι σε έναν αναθεωρητικό και επιθετικό Ερντογάν, δεν θα είχαν την δυνατότητα ούτε καν να διανοηθούν να υπαναχωρήσουν από υπογραφή της Ελλάδας σε διεθνή συνθήκη… συμφωνία… σύμβαση; Οτιδήποτε. Διότι αν το έκανε αυτό η Ελλάδα τώρα, θα έδινε κατευθείαν ένα ηθικό και νομικό όπλο στην απέναντι πλευρά ούτως ώστε και εκείνη να αθετήσει υπογεγραμμένες συμφωνίες και υποχρεώσεις που είχε με την Ελλάδα ή την Ευρώπη ή με οποιονδήποτε άλλο... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το σκέφτηκαν αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα μας παραδώσουν κάτι το οποίο θα μας δεσμεύει, ακόμα και να θέλουμε να το τροποποιήσουμε - πολλώ μάλλον να το αναιρέσουμε, κάτι το οποίο είχαμε πει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ρητά και εκπεφρασμένα και διακηρυκτικά...

Νομίζω ότι το' ξεραν ότι μας κάνουν πάρα πολύ δύσκολη τη ζωή, με τον Ερντογάν στην κατάσταση που είναι.

Και βέβαια η αποθράσυνση του Ερντογάν, έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Ερντογάν στην Αθήνα, επί ΣΥΡΙΖΑ ετέθη στην επίσκεψη αυτή η Λωζάνη στο τραπέζι, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε στην Θράκη.



Αν σας ζητούσε το κόμμα σας να γίνετε εισηγητής στα νομοσχέδια με τα οποία θα έφταναν στην Βουλή οι συμφωνίες των Πρεσπών, υπήρχε περίπτωση να δεχτείτε; Εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα τηρήσει την συμφωνία, κάποτε πρέπει να έρθουν και στην Βουλή…

Πιστεύω ότι το κόμμα δεν θα επέλεγε εμένα ως εισηγητή. Το θεωρώ απίθανο να μου το πρότεινε.



Ποιους θα πρότεινε ως εισηγητές η ΝΔ; Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει δυσκολία να βρεθούν βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν ως εισηγητές την Συμφωνία των Πρεσπών…

Η Νέα Δημοκρατία όταν θεωρήσει ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες πρέπει να έρθουν στην Βουλή και εισηγητές θα έχει και παμψηφεί θα τις περάσει... Θα τις περάσει μπλοκ, μπετόν αρμέ. Να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία.



Θεωρείτε πως ο Έβρος είναι πλέον θωρακισμένος με τον φράχτη που κατασκευάζεται; Γιατί θα είναι έτοιμος τον Μάιο και διαβάζουμε ότι οι Τούρκοι ήδη μαζεύουν μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή…

Έχουμε αποδείξει ότι τα σύνορά μας είναι σφραγισμένα, οι μειώσεις των μεταναστευτικών ροών, ακόμα και στα θαλάσσια σύνορα, από τον Απρίλιο και μετά υπερβαίνουν το 90%. Από την αρχή της χρονιάς η μείωση των ροών υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 73%. Τα σύνορα είναι σφραγισμένα και θα παραμείνουν σφραγισμένα. Ο φράχτης δεν καθιστά τα σύνορα πιο αδιαπέραστα από όσο ήταν, όσο διευκολύνει την φύλαξη τους, που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες με κόπο και θυσίες από την πλευρά του Ελληνικού στρατού, της ελληνικής αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων.

Μην ξεχάσουμε και το λιμενικό στα θαλάσσια σύνορά μας. Συνεπώς (ο φράχτης) εμπεδώνει την ήδη δρομολογημένη και εφαρμοζόμενη πολιτική.



Στην πολύ πιο αυστηρή στάση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, συμφωνούν όλοι στην Νέα Δημοκρατία ή κυρίως όσοι ανήκουν σε πιο δεξιές πτέρυγες;

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία για χρόνια αποκαλούσαν το μεταναστευτικό αυστηρά και μόνο «προσφυγικό», καθιστώντας εμάς τους «ακριβείς», ως δακτυλοδεικτούμενους και ακραίους. Βέβαια μία μέρα ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, Παρασκευή συγκεκριμένα, για την «ώρα του Πρωθυπουργού» και μίλησε για «μεταναστευτικό» και όχι για «προσφυγικό» και τότε και ορισμένοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία κατάλαβαν ότι εκφράζαμε απόλυτα λογικές απόψεις, εμείς οι κάποτε «πιο προωθημένοι...».



Τελικά, εσείς που διαχωρίζετε τον εαυτό σας, κι άλλοι που τηρούν την ίδια στάση μ' εσάς, ανήκετε στη λεγόμενη ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ;

Τρία πράγματα χωρίζουν τον κανονικό δεξιό από τους ακροδεξιούς. Το πρώτο είναι η παντελής έλλειψη αντισημιτισμού και ομοφοβίας. Το δεύτερο, είναι η πλήρης αντίθεση στον ρατσισμό και το τρίτο είναι η φιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία και την κοινωνία. Οι ακροδεξιοί είναι ολοκληρωτιστές. Δεν πιστεύουν στην ελευθερία, πιστεύουν σε ένα καταπιεστικό «authoritarian» κράτος (Σ.Σ. με απόλυτη εξουσία των κρατικών αρχών). Είναι κρίμα να προσπαθούν να μας βάλουν τέτοιες ταμπέλες.



Τελικά, «μετανάστες» ή «λαθρομετανάστες»;

Ο όρος «λαθρομετανάστευση», και όρος «λαθρομετανάστης» αναφέρονται στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό και το μεταναστευτικό του 1993 το οποίο υπογράφεται τότε και από τον Συνασπισμό...

Τι σημαίνει αυτό; Τι συνέβη στα χρόνια που μεσολάβησαν και απομακρυνθήκαμε από την ακρίβεια του όρου; Γιατί το '93 δεν προσεβάλετω η αριστερά από τον όρο "λαθρομετανάστης" και "λαθρομετανάστευση" και τον υιοθετούσε; Και τον προσυπέγραφε; Πως άλλαξε η ατζέντα της;



Έχει αλλάξει δηλαδή η στάση της αριστεράς;

Κοντολογίς, έχει αλλάξει τελείως η αριστερά, παγκοσμίως. Και αυτό είναι κάτι το οποίο εγώ έχω διαγνώσει και επισημαίνω με κάθε ευκαιρία. Ίσως και γι’ αυτό να τους είμαι τόσο ενοχλητικός, επειδή εκθέτω το γεγονός ότι αφού χάσανε το παιχνίδι στην οικονομία για να ρίξουν τον καπιταλισμό δεν θέλουν πλέον να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την οικονομία. Αντίθετα θέλουν να διαβρώσουν και να καταστρέψουν τους πυλώνες εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι Ηρακλειδείς του καπιταλισμού. Βλέπε έθνος, θρησκεία, οικογένεια παράδοση και πατριαρχία.

Αυτή είναι η αριστερά, δεν ασχολείται με την οικονομία... Ο μαρξισμός στις μέρες μας είναι πολιτισμικός. Οικονομικά η αριστερά ξεπουλήθηκε τελείως. Η αριστερά στην Ελλάδα οικονομικά έφερε το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Και προσπαθούν να ρεφάρουν με ριζοσπαστική προσέγγιση της κυρίαρχης κουλτούρας. Η αριστερά στην Ελλάδα γι' αυτό αγαπάει τόσο πολύ την μετανάστευση και τη λαθρομετανάστευση. Διότι θεωρεί ότι αλλοιώνει κυρίαρχα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας. Έθνος, θρησκεία, πατριαρχία, οικογένεια, παράδοση.



Λέτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλοιώσει το έθνος και την θρησκεία;

Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, η παγκόσμια αριστερά... Δεν βλέπεις το «Black lives matter»; Στο «black lives matter» βανδάλισαν και έριξαν πριν από μια εβδομάδα στο Portland, το άγαλμα του Lincoln, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας του «black life matter»... Ο Lincoln, έχασε τη ζωή του αφού τη διακινδύνευσε για 10 χρόνια για την απελευθέρωση των σκλάβων και την κατάργηση της δουλείας για τα δικαιώματα των μαύρων και του ρίξανε το άγαλμα... Γιατί; Γιατί δεν τους νοιάζει το επιχείρημα, δεν έχουν συγκεκριμένη πρόταση, είναι άγγελοι και φορείς μιας κουλτούρας τυφλής καταστροφής, μηδενισμός.



Θεωρείτε πολιτικό κίνημα της αριστεράς στις ΗΠΑ το «black lives matter»?

Βεβαίως είναι πολιτικό κίνημα της αριστεράς στην Αμερική, το οποίο πατάει πάνω στην αυτονόητη ανάγκη για απόλυτη υπεράσπιση της ισονομίας και της νομοκρατίας και των δικαιωμάτων των μαύρων, στις Ηνωμένες πολιτείες.

Ουδείς αμφισβητεί την ανάγκη για περαιτέρω κατοχύρωση ισονομίας, νομοκρατίας, απόλυτης ισότητας, μεταξύ όλων των κοινοτήτων των πολιτών, όχι μόνο στις Ηνωμένες πολιτείες, σε όλες τις δημοκρατίες, σε όλες τις χώρες.

Αυτό διαφέρει από το να καταστεί μία δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αντίδραση ένα κεκαλυμμένο και καπελωμένο πολιτικό κίνημα.



Αν έπρεπε να μιλήσετε από καρδιάς σε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν σας συμπαθούν, τι θα τους λέγατε;

Φοβάμαι ότι δεν θα άκουγαν ό,τι και να τους έλεγα. Θα ήθελα να ακούσουν καλύτερα αυτά τα οποία λέω. Να σταματήσουν να αρνούνται αλήθειες που τους επισημαίνονται και κυρίως αυτό το οποίο θα ήθελα πιο πολύ θα ήταν, να εκφράζονται πολιτικά, ιδεολογικά, σκληρά αλλά αυτός ο κανιβαλισμός επί προσωπικού προς το πρόσωπό μου πιστεύω ότι είναι άνευ προηγουμένου ως φαινόμενο και δυστυχώς φέρει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό θα τους έλεγα ότι με θλίβει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου