Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

ATRAKTOS: Γνωρίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη μέσα από τα μάτια των παιδιών




Ορισμένες φορές η «είδηση» δεν προκύπτει από την απάντηση σε μια ερώτηση, αλλά από την ίδια την ερώτηση. Και πολλές φορές, λίγοι είναι σε θέση να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις “βγαλμένες” από το στόμα ενός μικρού παιδιού. Για το λόγο αυτό στην Atrakto δίνουμε το λόγο στα παιδιά. Τους δίνουμε την ευκαιρία να ρωτήσουν ό,τι οι μεγάλοι δεν …τολμούν , να «στριμώξουν» με την αθωότητα, αλλά και τη φαντασία τους, πολιτικούς, καλλιτέχνες, πρόσωπα της επικαιρότητας, πρόσωπα που μας εμπνέουν.

Στις «Μεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids» η πραγματικότητα διυλίζεται μέσα από τα μάτια και τις ψυχές των μικρών παιδιών και τις… ανησυχίες τους.

Καλεσμένος των «μικρών δημοσιογράφων» είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δίνει μια διαφορετική συνέντευξη από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Οι μικροί φίλοι της Atraktou «ανακρίνουν» το νέο, αλλά έμπειρο πολιτικό, με στόχο να γνωρίσουν τον άνθρωπο πίσω από το αξίωμα. Άλλωστε όταν κλείνουν οι κάμερες και τα στυλό «σιγούν», ο κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον εσωτερικό του κόσμο και τα καθημερινά προβλήματά του. Αυτό τον κόσμο προσπαθούν να «φωτίσουν» τα παιδιά, θέτοντας ανεπιτήδευτες, διαφορετικές και «σκληρές» ερωτήσεις στον τολμηρό Κώστα Μπακογιάννη.




Ο Κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο διεκδίκησε τον Δήμο Αθηναίων. Πείσμωσε, «όταν ο μικρός του γιος , του είπε να μην κατέβει για Δήμαρχος, γιατί η Αθήνα δεν αλλάζει». « Ήθελα ν ’αποδείξω πως η Αθήνα μπορεί ν ’αλλάξει» είπε .

Οι δεσμοί του κ. Μπακογιάννη με την οικογένειά του και τα μικρά του παιδιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερωτήσεων των μικρών φίλων της Atraktou. «Τί κάνετε όταν είστε στενοχωρημένοι;» ρώτησαν αφοπλιστικά τον δήμαρχο. «Όταν είμαστε στενοχωρημένοι κάνουμε αγκαλιές και λέμε ο ένας στον άλλον πόσο αγαπιόμαστε» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ όταν ρωτήθηκε αν και πόσο χρόνο αφήνει τα παιδιά του να παίζουν video games, ο δήμαρχος απάντησε: «Τ ’απογεύματα τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν, επειδή έχουν σχολείο την επόμενη μέρα και με μέτρο μπορούν να παίζουν video games, κυρίως όμως, τα Σαββατοκύριακα».



Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέδειξε την αξία του διαλόγου στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια, καθώς όπως είπε «στα παιδιά μου δεν κουνάμε το δάχτυλο. Δεν τους δίνουμε εντολές αλλά τα συζητάμε όλα. Τ ’αντιμετωπίζουμε και τ’αποφασίζουμε όλα μαζί».

Η αφιλτράριστη και επίκαιρη ερώτηση των παιδιών «πώς βοηθά τους άστεγους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και αναμετρώνται καθημερινά με την ανέχεια», έδωσε την ευκαιρία στον κ. Μπακογιάννη να παρουσιάσει το πλούσιο έργο του Δήμου, το οποίο βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς:

«Έχουμε φτιάξει σύγχρονα δωμάτια για να μπορούν 400 συμπολίτες μας να έρχονται εκεί και να μην κοιμούνται στον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά, εισπράττοντας το χαμόγελο και την ικανοποίηση των μικρών φίλων της Atraktou, ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε πως «έχουν ακόμη να γίνουν πολλά στον τομέα αυτό».

Τη συνέντευξη από καρδιάς του κ. Μπακογιάννη μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ

https://youtu.be/psAgncXlS6E

………………


Η Atraktos μέσω της πρωτοβουλίας «Mεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids» θέλει ν ’αναδείξει τα θετικά πρότυπα. Σε έναν κόσμο γεμάτο υλισμό και παίκτες από reality show, στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστές προσωπικότητες, η κάθε μία στον τομέα της. Οι μικροί φίλοι της Atraktou έχουν ήδη συναντηθεί με τον Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη και θα έχουν την ευκαιρία να «ανακρίνουν», μετά τον Κώστα Μπακογιάννη, τους:


Σωτήρη Κοντιζά, Chef


Νίκο Μουτσινά, Παρουσιαστή


Τζουλιάννα Μπούση, με τον σκύλο οδηγό της


Demy , Τραγουδίστρια


Κωνσταντίνο Περιστέρη, Γιατρό

Μεταξύ πολλών άλλων..


Τα βίντεο με τις συνεντεύξεις και τις πρωτοβουλίες της Atraktou ανεβαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Atraktou, στο Youtube, (https://www.youtube.com/channel/UCTLE9pHdgW0AZyy5t-AcAGQ)

Για περισσότερα βίντεο με κοινωνικές δράσεις της Atraktou καλούμε τους ενδιαφερομένους ν ’ακολουθήσουν τη σελίδα μας στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCTLE9pHdgW0AZyy5t-AcAGQ), για να παρακολουθούν τις δράσεις μας.


Λίγα λόγια για εμάς

Η Atraktos είναι μια Μη Κερδοσκοπική Πρωτοβουλία, σκοπός της οποίας είναι να διαμορφώσει μία κοινότητα ανθρώπων και επιχειρήσεων με κοινούς στόχους και αξίες. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στην κοινωνία, φωτίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε, να χαρτογραφήσουμε και ν ’αναδείξουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και στη συνέχεια να βρούμε λύσεις για αυτά.

Η προσπάθειά μας έχει ως στόχο να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω διαφόρων project, εκπαιδεύτικών δράσεων, awareness events και workshops. Η Atraktos στηρίζει με το έργο της και άλλους οργανισμούς /πανεπιστημιακά ιδρύματα, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς, όπως:


ΑΣΟΕΕ ( TedX & Debate Festival)


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Green Tech Challenge)


Global Shapers Athens Hub


We4All


Envolve Greece


Ένα από τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα για το μέλλον της Ελλάδας ζητήματα, είναι αυτό της εκπαίδευσης. Για αυτό και δημιουργήσαμε το project Jungool. Μέσω αυτού του προγράμματος φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε με εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης, την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντάς τους γνώσεις που στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση. Το πρόγραμμα διοργανώνεται δωρεάν από την Atrakto και μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Ατράκτου.www.atratkos.org







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου