Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

«Πλένουμε τις στολές μας στο σπίτι» – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Δημήτριο» Θεσσαλονίκης (video)





Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου στις καταγγελίες για διασπορά του ιού


Στην καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, ότι λόγω έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να παίρνουν τις στολές τους για να τις πλύνουν στα σπίτια τους, με κίνδυνο περαιτέρω διασποράς τους κορονοϊού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

«Πλένουμε τις στολές μας στο σπίτι», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, αναφέροντας πως έτσι υπάρχει και διασπορά του κορονοϊού.

Ο κ. Μαυρόπουλος, μιλώντας στο «Mega», επιβεβαίωσε την καταγγελία των εργαζομένων, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται στο νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό είναι ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν τα ρούχα τους και τα πλένουν σπίτι τους με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι στολές που έχουν οι εργαζόμενοι είναι δύο και δεν τις παίρνει το νοσοκομείο όπως οφείλει, αλλά τις αγοράζει ο καθένας με δικά του χρήματα.

Τι απαντά το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στις καταγγελίες για διασπορά του ιού

«Οι στολές δεν πλένονται στο νοσοκομείο γιατί έχει μόνο ένα εργαζόμενο στα πλυντήρια. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος να αναλάβει τον ιματισμό όλου του νοσοκομείου και τις στολές. Αγόρασαν πριν ένα χρόνο ένα κοινό πλυντήριο, οχτάκιλο. Δεν μπορούν να πλένονται οι στολές όλου του προσωπικού εκεί, 150 ανθρώπων. Και πλέον ούτε αυτό δουλεύει, έχει χαλάσει», τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος.

«Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι οι στολές πρέπει να πλένονται μέσα στο νοσοκομείο. Γνωρίζει και η διοίκηση ότι δε γίνεται αυτό και δεν κάνει τίποτα. Τα σεντόνια πλένονται σε μεγάλα πλυντήρια και δίνονται και έξω. Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τις στολές. Δεν ακούει η διοίκηση. Έχουμε προτείνει να πάρουν επικουρικό προσωπικό για να πλένονται οι στολές μέσα στο νοσοκομείο και να μη χάνονται οι στολές», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «Το νοσοκομείο είναι δημοσίου δικαίου το νοσοκομείο. Έχει 170 κλίνες. Επειδή είμαστε νοσοκομείο υποδοχής περιστατικών κορονοϊού οι ασθενείς αλλάζουν, κάθε μία με δύο ώρες».

«Αν δεν πληρώσεις δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις. Αν ερχόταν επικουρικό προσωπικό να πλένει τις στολές δε θα γινόταν αυτό. Εδώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Εμείς οι ήρωες, όπως μας αποκαλούν τα ΜΜΕ, είχαμε ένα θέμα», ανέφερε.

Ο κ. Μαυρόπουλος, δήλωσε επίσης ότι στο νοσοκομείο υπήρχε ανάγκη μιας συσκευής υψηλής ροής οξυγόνου. Σημείωσε, παράλληλα, ότι το μηχάνημα που κόστισε 4.400 ευρώ, αγοράστηκε με την συνδρομή των υπαλλήλων, για να βοηθήσει, όπως είπε τους συνανθρώπους μας.

(πληροφορίες από Mega)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου