Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Στη Λιβύη είχαμε άλλο ένα “έπος” Μητσοτάκη και … της δημοσιογραφίας!





(Του Φέλιξ )

“Θυμάστε τις μέρες εκείνες που είχαν αποκλείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη και εκείνος έφερε στην Αθήνα το φύλαρχο Χαφτάρ και αφού τον πήγε στις χασαποταβέρνες της Βάρης, τον επέδειξε ως μυστικό όπλο της Ελλάδας; Ξεχνιούνται τέτοιες νίκες; Να όμως που έχουμε και καλύτερα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, αφού προετοίμασε ταξίδι στη Λιβύη, έχοντας καταγράψει ήδη μια διπλωματική ήττα από την υπογραφή του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου για τις ΑΟΖ, διαφήμισε πως ανοίγει μια νέα περίοδος για της Ελληνολιβυκές σχέσεις. Πήγε στην Τρίπολη, έκανε τις συναντήσεις του και στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως νικήσαμε. Εξειδίκευσε μάλιστα αυτή τη νίκη κάνοντας διαρροές πως από τα πράγματα που πέτυχε ήταν ότι δεν θα υπάρξει καμία κύρωση της συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας, όσο υπάρχει η μεταβατική κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Μόλις αποχώρησε ο Μητσοτάκης από τη Λιβύη, ο Λίβυος πρωθυπουργός έτρεξε στην Τουρκία για να επικυρώσει τη συμφωνία που (κατά Μητσοτάκη) δεν θα επικύρωνε. Πάλι καλά που η Λιβυκή ηγεσία επέδειξε τακτ και δεν επικύρωσε το μνημόνιο όσο ο Μητσοτάκης πραγματοποιύσε επίσημη επίσκεψη.
Έχει σημασία να διαβάσει κανείς τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και των site, που αφορούσαν τα συμπεράσματα από την επίσκεψη Μητσοτάκη. Ο Έλληνας Μωυσής, παρά λίγο να βρει έως και νερό στην έρημο της Λιβύης . Τέτοια θαύματα.

Αυτός όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του, ήταν ο συμπαθής δημοσιογράφος Παναγής Γαλιατσάτος στη Real, ο οποίος αφού διαβεβαιώνει πως η επίσκεψη είναι προσωπική επιτυχία του Μητσοτάκη γράφει «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσπασε από τους συνομιλητές του την υπόσχεση πως δεν θα υπάρξει καμιά ενέργεια σε σχέση με την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου στο εσωτερικό της χώρας, όσο διαρκεί η θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης».






Τώρα θα μου πείτε τι φταίει ο δημοσιογράφος, αν αυτά διέρρευσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών; Πολύ σωστά. Τώρα λοιπόν που ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν από τις διαρροές ή έστω ότι τα πράγματα είναι αλλιώς απ ό,τι τα περίμεναν, θα βγουν να πουν πως όλο αυτό ήταν ήττα και εξαπάτηση; Θα ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς και την κοροϊδία; Θα πουν εν πάσει περιπτώση την αλήθεια; Ή θα νικήσει η δημοσιογραφία όπως νίκησε ο Μητσοτάκης;”

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου