Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021

Στο στόχαστρο κύκλων του Μαξίμου ο Μαργαρίτης Σχοινάς






ο κύριος Μάξιμος

Τι φοβάται ο αντιπρόεδρος;


Ένας ανελέητος πόλεμος με διαρροές και δημοσιεύματα που έχουν στόχο τον αντιπρόεδρο της κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και εκπορεύεται από συγκεκριμένη φράξια του Μεγάρου Μαξίμου, προκαλεί εύλογες απορίες.

Εξηγεί όμως το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος ήταν κυριολεκτικά σκιά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του Φόρουμ των Δελφών. Βρισκόταν συνεχώς δίπλα του καθόλη τη διάρκεια παραμονής του στο Φόρουμ, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί αυτή η «προσκόλληση».

Μία πρώτη ανάγνωση θέλει τον αντιπρόεδρο της κομισιόν με αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώνει την άριστη σχέση που διατηρεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την οποία όμως ουδείς έχει αμφισβητήσει δημοσίως. Άρα, κάτι έχει προηγηθεί που δεν το γνωρίζουμε. Εάν συνδυάσουμε την συγκεκριμένη πραγματικότητα με το γεγονός ότι ο πόλεμος κατά του Μαργαρίτη Σχοινά εκπορεύεται από πανίσχυρο κέντρο του Μαξίμου, κάποιο χατήρι πρέπει να χάλασε ο αντιπρόεδρος.

Από την άλλη όμως, ο κ. Σχοινάς δεν έχει καμία εξάρτηση από τον πρωθυπουργό, καθώς δεν είναι υπουργός για να φοβάται για την καρέκλα του. Γιατί λοιπόν αυτή η προσκόλληση και μάλιστα δημοσίως;

Ελπίζω μόνο να μην βρεθούμε μπροστά σε καταστάσεις που θα μας εκθέσουν διεθνώς. Διότι η κομισιόν σε αντίθεση με το επιτελικό κράτος, διαθέτει ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου και κάθε πιθανό «ρουσφέτι», ισοδυναμεί με μεγάλο ρίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου