Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Ανατρίχιασε το πανελλήνιο με αυτά που είπε ο Βασιλακόπουλος για τους ανεμβολίαστους…




Ζηλωτής των εμβολίων ο καθηγητής!



Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε μορφή πίεσης προκειμένου οι Έλληνες να εμβολιαστούν. Η νέα του παρέμβαση πάντως, προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε συγκεκριμένα:
«Για παράδειγμα εαν κάποιος που δε θέλει να εμβολιαστεί, είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος…. αν του πεις ότι για να πας στο γήπεδο, πρέπει να είσαι εμβολιασμένος τότε θα τον παρακινήσεις»!

Τέτοιες προτάσεις πάντως δεν παραπέμπουν σε παρακίνηση, ούτε πειθώ. Αλλά μάλλον σε εκβιασμό κατά όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μάλιστα θεωρεί ότι εάν δεν αυξηθεί γεωμετρικά ο αριθμός εμβολιασμό του πληθυσμού, «για να επιτύχουμε τείχος ανοσίας μέχρι τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να πιάσουμε 85%-90%».
Εμβόλιο και για όσους έχουν νοσήσει!

Σε ό,τι αφορά σε αυτούς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξήγησε ότι «αυτός που έχει νοσήσει ακόμα κι αν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου δε κινδυνεύει από αυξημένη παραγωγή αντισωμάτων. Η επιστήμη έχει δει ότι όσοι έχουν νοσήσει αν κάνουν μια δόση εμβολίου παράγουν μεγαλύτερη ανοσολογική απάντηση από αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Άρα, οι επιστήμονες είπαν να κρατήσουμε τη δεύτερη δόση για αυτούς που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου