Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Δεξί χέρι του Γ.Πατούλη ο διοργανωτής του περιβόητου Συνεδρίου! Κ. Πάντος: Υπάρχει περίπτωση να ακυρώσουμε





Στενός συνεργάτης, κατ’ άλλους “δεξί χέρι” του Περιφερειάρχη Αττικής, επίσης γιατρού, Γ. Πατούλη, φέρεται να είναι ο διοργανωτής του Συνεδρίου για τη Γυναικεία Γονιμότητα, γυναικολόγος – μαιευτήρας, Κωνσταντίνος Πάντος.


Μάλιστα οι δυο τους στις 19/03/2019, είχαν παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος- αντίστοιχα -του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών. Στην εκδήλωση την οποία είχε προλογίσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με καλεσμένους από την ομογένεια της Αμερικής αλλά και από την Ελλάδα, οι δύο στενοί συνεργάτες, έβγαλαν και πολλές σέλφι έχοντας στο πλάνο τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο.


Μάλιστα στις 20 Απριλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Αττικής επ ευκαιρία της επανεκλογής του για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας -ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ, όπου πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κ. Πάντος, ο διοργανωτής του περιβόητου Συνεδρίου που υποβιβάζει τη γυναίκα σε μονάδα αναπαραγωγής του είδους και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία και τα socila media, περιέγραφε το “όραμά του για μία δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού υγείας στην μετά-covid εποχή “

Μετά τον σάλο από το προκλητικό βίντεο που υποβαθμίζει τη γυναικεία αξιοπρέπεια, και προκάλεσε ήδη την ακύρωση της συμμετοχής πολλών προσωπικοτήτων αλλά και την αναδίπλωση της ΠτΔ, αλλά και της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, με εντολή Μαξίμου … με αφορμή την κατακραυγή για το σποτ του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», ο Κ. Πάντος μίλησε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» και τοποθετήθηκε επί του ζητήματος. Στο βίντεο, η γυναίκα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, καθώς – σύμφωνα με όσα ακούγονται στο σποτ – μετά τα σαράντα δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά και δεν θα έχει νόημα η ζωή της, ούτε τα πτυχία της, ούτε η εργασία της.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, δεκάδες χιλιαδες χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους με το περιεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισαν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό». «Αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές» υπογράμμισε, αρχικά, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες στη σύγχρονη ζωή φτάνουν σε ηλικίες πάνω από τα 40 για να αποκτήσουν παιδί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με γυναίκες 40 – 45 που δεν γνωρίζουν τα όρια που θέτει η φύση. Θυμάμαι γυναίκα που με επισκέφθηκε -όμορφη και με καριέρα-, ήθελε παιδί και όταν της ανακοίνωσα ότι έχει μπει σε εμμηνόπαυση δεν το ήξερε. Αυτή η άγνοια φαίνεται και σε έρευνα της MRB».

«Όταν είδα το σποτ, ήταν κάπως σκληρό, αλλά έλεγε την ωμή αλήθεια. Είναι δυσάρεστο να σχηματίζεται μία άσχημη αντίληψη και να μην ακούσουν ορισμένοι άνθρωποι ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της προσπάθειας» σημείωσε ο Κ. Πάντος νέφερε πως υπάρχει πιθανότητα ν’ ακυρώσουν το συνέδριο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, καθώς ο ίδιος, αλλά και η υπόλοιπη οργανωτική επιτροπή έχουν στεναχωρηθεί την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Αφωνία πάντως μέχρι τώρα από τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη που έχουν δηλώσει ομιλητές στο Συνέδριο καθώς και από … “διακεκριμενους” φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους που συμμετεχουν…

Με πληροφορίες από ethnos.gr

the FAQ team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου